Telefonunu uzun süre şarjda bırakanlar dikkat!

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar teknolojik aletlere de zarar veriyor

TAKİP ET

Aşırı sıcaklar yalnızca gündelik yaşamın üzerinde değil aynı zaman akıllı cihazların bataryalarının üzerinde de büyük etki bırakıyor. Sıcak havaların artması akıllı cihazların yangın riskinin artmasını da beraberinde getiriyor. Bu havalarda telefonun uzun süre şarjda bırakılması yangınların önemli faktörlerinden biri olarak baş gösteriyor. Bu durumdan korunmanın yollarını ise Cenk Dilmeç anlattı.

Edirne'de artış gösteren sıcaklar hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Sıcak havalarda yanlış şekilde şarj edilen cep telefonları gibi akıllı cihazlar ise tehlikenin baş faktörü oluyor. Aşırı sıcaklarda cep telefonlarının şarjda bırakılmasının tehlikeli olduğunda değinen Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, “Bazı telefon markalarında fazla ısındığı zaman cihazlar “Cihaz ısındı.” Uyarısı gönderebiliyor. Normal şartlarda pil seviyesi yüzde 20'nin altına düştüğünde pil ibaresi kırmızıya dönüyor, bizim de bu seviyede cihazı şarja takmamız gerekiyor. Şeklinde konuştu.

Yaşanılan bu sıcaklarda cep telefonlarının şarja bırakıldığı yerin ve zeminin de önemine değinen Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, cihazların aşırı güneş ışığı alan yerlerde, sahilde bırakılan arabalarda, yatak, yastık gibi ısınmaya meyil verebilecek alanlarda bırakmak yerine masa veya komodin gibi daha sert yüzeylerde bırakılmasının riski azalttığını ifade etti.

Doğru şarj edilmenin de önemine değinen Cep Telefonu Teknisyeni Cenk Dilmeç, bazı telefon modellerinde pil ibaresinin yüzde 20'nin altına düştüğünde kırmızıya döndüğünü ve tam da bu sırada şarja takılması gerektiğini belirtti. Ayrıca şarjdayken telefonda oyun oynanmaması gerektiğini, sosyal medya kullanılmaması gerektiğini bunların bataryayı şişirerek patlaması durumunda yangına sebep olabileceğini belirtti. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar