TED EDİRNE KOLEJİ ÖĞRENCİLERİ EN UZUN GECEYİ FENERLERLE KARŞILADI

TED Edirne Koleji 21 Aralık yılın en uzun gecesi olması nedeniyle öğrenciler ile farkındalık oluşturmak amacıyla fener alayı etkinliği düzenledi.

TAKİP ET

TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın, 21 Aralık tarihinin yılın en uzun gecesi olduğunu öğrencilere anlatmak ve bu konuda bilgi sahibi olmalarını sağlamak amacıyla okulda etkinlik düzenlediklerini belirtti.

Lise Coğrafya Öğretmeni Etem Kantar, okulun konferans salonunda 21 Aralık bilgilendirme sunumu yaptı. TED Koleji öğrencileri, 21 Aralık en uzun gece ekinoks konusunu görseller ve videolar eşliğinde öğrenme imkânı buldu. Etkinlikte ayrıca 'Roman Kahramanları' adlı sunum yapıldı. Öğrenciler laterna etkinliğinde kendi yaptıkları el fenerleriyle okulun bölümlerinde dolaştı.

Yemekhanede akşam yemeği yiyen öğrenciler, Ortaokul Öğrenme Merkezinde 'Hikâye Anlatımı' etkinliğinde bir araya geldi. Akabinde ise konferans salonunda düzenlenen 'Biz Biliriz' yarışmasında birbirleriyle yarışan öğrenciler, hem eğlendi hem de çeşitli bilgiler öğrendi.

TED Edirne Koleji'nde düzenlenen etkinlik konserin ardından sona erdi. Programın ardından okula gelen veliler, danışmadaki öğrenci listesine imza atarak ve sınıf öğretmeni gözetiminde öğrencisini teslim aldı.