TED Edirne Koleji'nde Cumhuriyet coşkusu

Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

TAKİP ET


Türk Eğitim Derneği (TED) Edirne Koleji'nde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

TED Edirne Koleji'nin konferans salonunda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 98'inci yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Kovid-19 salgınının devam etmesi nedeniyle tören alanında gerekli tedbirler alındı. Okula girişte HES kodu sorgulaması yapılarak veliler içeriye alındı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan kutlamalar, konuşmalar ve öğrencilerin gösterileri ile devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı TED Edirne Koleji Kurucu Müdürü Arzu Aydın gerçekleştirdi.

'Cumhuriyete doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırlarda canlı tutmak zorundayız'

Kurtuluş Savaşı'nın dünyanın görüp görebileceği en şanlı ve en zorlu savaşlardan birisi olduğuna değinen TED Edirne Koleji Kurucu Müdür Arzu Aydın, 'Düşman her türlü silaha ve sayıca üstünlüğe sahipti. Ancak farkında olmadıkları bir şey vardı. Bu millet hür doğmuştu, hür yaşardı. Bayrağının yere inmesine son kişi toprağa düşene kadar izin vermezdi. Bu sebeplerdendir ki Kurtuluş Savaşı zorluklar içinde kazanılmış bir var oluş savaşıdır. Bu savaş, 4 koca yıl kadınıyla erkeğiyle çocuğuyla verilmiş kutsal bir mücadeledir. Bu nedenle de büyük bir imparatorluktan Cumhuriyete doğru giden yolu çok iyi bilmek, anlamak ve her zaman hatırlarda canlı tutmak zorundayız. Mustafa Kemal Atatürk'ün önderliğinde Büyük Türk milletinin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, tüm varlık ve değerleriyle sonsuza dek yaşaması, çocuktan kadına, yaşlıdan gence herkesin vazgeçilmez ortak sorumluluğu olmalıdır. Bu anlamlı günde herkesi büyük içtenlikle kutluyorum. Bağımsız yaşama arzusuyla elde edilen bu büyük zaferi sürekli hale getirmek isteyen ve hedefi tam bağımsızlığı korumak ve muasır medeniyetler seviyesine taşımak olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, bu hedeflere ancak ve ancak Cumhuriyet ve demokrasi ile varılacağını görmüştür.' Şeklinde konuştu.

'Türk milletinin ortak mücadelesi sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yılını coşku, gurur ve kıvançla kutluyoruz'

Cumhuriyetin tıpkı kuruluşundaki temel mantıkta olduğu gibi tam bağımsız güçlü ve demokrasi çinde yaşayan dünya devleti olarak vatandaşlara büyük görev ve sorumluluklar düştüğünü ifade eden Aydın, 'Bu sorumluluğun bilinci ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de dediği gibi Türk ulusunun yaradılışına ve yaşamına en uygun olan yönetim şekli cumhuriyettir. Cumhuriyeti biz kurduk onu yaşatacak olan sizlersiniz diyerek bu görevi gençliğe emanet etmiştir. Bu emaneti koruma görevini yerine getirmek için de bilgili ve güçlü olmak zorundasınız. Tarihinizi, kültürünüzü ve inancınızı iyi bilmek durumundasınız. Hem milli, hem de evrensel kültürü öğrenmelisiniz. Ülkemize ve milletimize karşı sorumluluklarınızı bilen dünya milletleri ailesinin bir üyesi olarak dünya ile aynı çizgide yaşamayı başarabilen, istiklal ve istikbalimize yönelen tehlikeleri zamanında sezebilen ve bunu başarabilmek için de devamlı kendini yenileyen, geliştiren gençliğe ihtiyacımız bulunmaktadır. Umut ediyoruz ki ülkemizi bulunduğumuz yerden çok daha ileriye götürecek gençlik yetişmektedir. Bu duygu ve düşüncelerle yüce Türk milletinin ortak mücadelesi sonunda kurulan Cumhuriyetimizin 98. Yılını coşku, gurur ve kıvançla kutluyoruz. Bölünmez bütünlüğümüzün teminatı olan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun' ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından halk oyunları gösterisi ile ilkokul jimnastik ve step ekibinin gösterisi dikkat çekti. Gösteriler veliler tarafından ilgiyle izlendi. Öğrenciler Mehmet Akif Ersoy, Safiye Ayla, Cahit Arf, Sabiha Gökçen, Abidin Dino, Halide Edip Adıvar gibi isimlerin karakterlerini canlandırdı.

Tören öğrencilerin ellerinde Türk bayraklarıyla sahneye çıkması ve öğrenci andını okumasının ardından sona erdi.

Kumru Öngün