TED EDİRNE KOLEJİ KÜREK KÜLÜBÜ YARIŞMADAN 2 ALTIN MADALYA İLE DÖNDÜ

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'na katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları 2 birincilikle 2 altın madalya kazandı.

TAKİP ET

Kurulduğu günden bu yana gece gündüz demeden çalışmalarını sürdüren TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda büyük başarıya imza attı.

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da Bahar Kupası Kürek Yarışları düzenlendi. Yarışmaya ilk kez katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 4x kategorisinde 11.01,27'lik dereceyle ayni zamanda 2000 metre 2x kategorisinde de birinci olarak altın madalya aldı.

Türkiye Kürek Federasyonu'nun düzenlediği resmi bir yarışmaya ilk kez katılan TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, kazandığı altın madalyalar ile okuluna, öğretmenlerine ve ailesine büyük gurur yaşattı.

TED Edirne Koleji Kürek Kulübü sporcuları, Zeynep Fidan, Arnisa Çebi, Umay Baş, Armina Çebi, Emir Şahin Ergün Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 4X kategorisinde birinci olarak altın madalya aldılar.

Aynı zamanda Kürek Kulübü sporcuları Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 2X kategorisinde Armina Çebi ve Umay Baş 11.50,25'lik dereceyle altın madalya kazandı.

Deniz Küreği Genç MİX 2000 metre 2X kategorisinde Öykü Fırtın, Bora Uysal 10.47.49'luk derece ile dördüncü oldu. Deniz Küreği Genç Kadınlar 2000 metre 1X kategorisinde yarışan Zeynep Fidan 13.07.64'lük derecede altıncı oldu.

'Kazandığımız bu altın madalyalar Edirne'ye armağan olsun'

Kürek Kulübü sporcularının gece gündüz demeden gösterdikleri çaba ve fedakârlıkların meyvelerini almaya başladıklarını belirten TED Edirne Koleji Kurucusu ve Kürek Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Nesim İba, 'Sporcularımızın elde ettiği bu başarı 4 Haziran 2022 tarihinde Meriç Nehri'nde 2'ncisi düzenlenecek olan Kürek Festivali öncesi bize ve Edirne halkına büyük moral oldu. Kazandığımız bu altın madalyalar Edirne'ye armağan olsun. Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Sapanca'da düzenlenen Bahar Kupası Kürek Yarışları'nda büyük başarı göstererek bizlere bu gururu yaşatan sporcularımızı yürekten tebrik ediyor ve başarılarının devamını dilerim' ifadelerine yer verdi.

TED Edirne Koleji'nin ev sahipliğinde geçtiğimiz yıl bir ilke imza atılan ve nehirlerin su sporlarına kazandırılması hedeflenen Kürek Festivali'nin ikincisi 4 Haziran 2022 Cumartesi günü Meriç Nehri'nde Türkiye'nin farklı illerindeki kürek sporcuları ve sporseverlerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

Haber Merkezi