TBMM Başkanı Şentop göçmenlere yönelik açıklamalarda bulundu

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop Keşan'da açıklamalarda bulundu. Şentop, Yunanistan'ın göçmenlere yönelik uyguladığı geri itme ile ilgili Avrupa ülkelerinin parlamento başkanlarına mektup yazdığını, bu konuda bazı dönüşlerin olduğunu söyledi.

TAKİP ET

TBMM Başkanı Prof. Dr. Mustafa Şentop, 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 107. Yıl dönümü kapsamında katıldığı Şehitleri Anma günü törenleri ve 1915 Çanakkale Köprüsü ve Malkara Çanakkale Otoyolu projesi açılış programının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Trakya bölgesinde görev yapan basın mensuplarıyla Keşan'da bir araya gelen Şentop, gündeme dair önemli açıklamalar yaptı.

Avrupa parlamento başkanlarına Yunanistan'ın göçmenlere yönelik uyguladığı geri itme uygulaması hakkında mektup yazdığını aktaran Şentop, bazı parlamento başkanlarından dönüşlerin olduğunu kaydetti.

Keşan'da Gıda OSB kurulacağı haberini veren Şentop, 'Bölge milletvekilimiz ve il başkanımız konuyla ilgili işleri ve meseleleri yakından takip ediyorlar. Ben de bir bölge milletvekili olarak yardım ve destek istedikleri her zaman birlikte hareket ediyoruz ve bölgemiz için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz' dedi.

Salgın döneminin tüm dünyayı olumsuz etkilediğini belirten Şentop, 'Salgının ortaya çıkarmış olduğu tablodan kısa bir süre sonra ekonomiyle ilgili dünyada ciddi problemler ortaya çıkmaya başladı. Türkiye bu konuda elindeki imkânlardâhilinde gereken tüm desteği sağlamaya çalışan ülkeler arasında yer alıyor' ifadelerinin ardından konuşmasını sonlandırdı.

Keşan Belediye Başkanı Mustafa Helvacıoğlu, konuşmaların ardından TBMM Başkanı Şentop'a belediyenin birimleri tarafından atık malzemelerden yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü maketini hediye etti.

Düzenlenen programa, AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Edirne Milletvekili Fatma Aksal, Edirne Vali Yardımcısı Yusuf Güler, Keşan Kaymakamı Cemalettin Yılmaz, AK Parti Keşan İlçe Başkanı Gürcan Kılınç, oda, borsa, sivil toplum kuruluşlarının başkanları ve gazeteciler katıldı.