Tasarımda yeni vizyon: 3D

Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü'nün Trakya Kalkınma Ajansı tarafından hibe almaya hak kazanan 'Tasarımdan Üretime Yeni Vizyon' projesinde öğrencilere ve mezunlara verilecek 3D tasarım kursuyla, tasarladıkları projeleri 3 boyutlu ve gerçekmiş gibi görebilecek.

TAKİP ET

Trakya Kalkınma Ajansı tarafından açılan 2019 Yılı İmalat Sanayinde Mesleki Eğitimin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından hazırlanan 'Tasarımdan Üretime Yeni Vizyon' isimli projenin tanıtımı gerçekleştirildi. Tanıtım toplantısına Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı, projeye destek veren Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt katıldı.

Proje hakkında bilgiler sunan Edirne Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü ve Proje Koordinatörü Tolga Ünal, 12 ay boyunca sürecek projenin 85 bin 275 TL bütçesi olduğunu belirtti. Ünal, 'Proje kapsamında 1 adet lazer kesim cihazı, 2 adet 3 boyutlu yazıcı ve 2 adet tasarım bilgisayarı alınacak. Proje kapsamında temin edilen ekipmanlar kullanılarak aşağıdaki eğitimlerin verilmesi planlanmaktadır. 3D tasarım kursu öğretmenler, öğrenciler ve mezunlar için, 3D yazıcı kullanım kursu öğretmenler, öğrenciler ve mezunlar için, lazer kesim cihazı kullanım kursu öğretmenler, öğrenciler ve mezunlar için. Proje eğitimlerinin sonunda eğitime katılanların iştirakçi işletmelerde üretim ortamında uygulama yapılacak. Proje Hedef kitlesine eğitimler sonunda katılım belgesi verilecek.

Projemizin iki ortağı vardır bunlar; Edirne Organize Sanayi Bölgesi ve Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Projemizin dört iştirakçisi vardır' dedi.

Tasarımlara gerçekçi yaklaşım

Okulun İnşaat Teknolojisi Alanı Öğretmeni Halit Sayalı tarafından hazırlanan projede 16 öğretmen, 20 mezun ve 80 öğrenciye eğitim verilmesi planlanıyor. Sayalı ise öğrencilerin tasarladıkları projeleri 3 boyutlu ve gerçeklik ortamında yaşayacağını ve böylelikle yüksek standartlı tasarımların ortaya çıkacağını söyledi.

Edirne Milli Eğitim Müdürü Önder Arpacı ise Edirne'de 3 tane mesleki eğitim alanında okul olduğunu belirterek, buralarda yaklaşık 5 bin öğrencinin eğitim aldığını ifade etti. Arpacı, 'Öğrencilerimizin okulun yanında sektörle buluşması, hayatı tanıması ve istihdam gibi konularda devletimizin son derece desteği var. Bu konular çocuklarımızın mesleklere yönelmesini sağlamaktadır. Proje için destek veren kuruluşlara teşekkür ediyorum' dedi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Recep Zıpkınkurt da, yaptıkları çalışmalarda Meslek Lisesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile ciddi işbirlikleri yaptıklarını ifade ederek, 'Sanayicimizin, tüccarımızın istediği ara eleman, yetişmiş personeli ancak bu okullarımız sayesinde onlara temin edebiliriz. Üyelerimizden geri dönüşleri ayda bir kez paylaşıyoruz. Sanayicimiz esnafımız ne istiyor ayda bir kez paylaşıyoruz. Milli Eğitim Müdürümüze ve okul müdürümüze teşekkür ediyorum' diye konuştu.