Tarihi ayıp!

20'nci yüzyılın başında Mimar Kemalettin'in projesi olarak inşa edilen tarihi Edirne Tren Garı başta olmak üzere Milli Mücadele ve Lozan Müzesi, İlhan Koman Resim ve Heykel Müzesi, Güngör Arıbal Sergi Salonu ve Lozan Anıtı gibi önemli unsurları içinde bulunduran Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, tarih meraklılarının yanı sıra Edirne'ye yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerin de uğrak noktası olmaya devam ederken ziyaretçiler tarafından adeta piknik alanına dönüştürülen yerleşkedeki çöpler, doğaseverlerin tepkisine neden oldu.

TAKİP ET

20'nci yüzyılın başında Mimar Kemalettin'in projesi olarak inşa edilen tarihi Edirne Tren Garı başta olmak üzere Milli Mücadele ve Lozan Müzesi, İlhan Koman Resim ve Heykel Müzesi, Güngör Arıbal Sergi Salonu ve Lozan Anıtı gibi önemli unsurları içinde bulunduran Trakya Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi, tarih meraklılarının yanı sıra Edirne'ye yurtiçi ve yurtdışından gelen turistlerin de uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Edirne'ye ait en etkileyici tarihi mekânlara sahip yerleşke, Güzel Sanatlar Fakültesi'nin grafik tasarımı, heykel, iletişim sanatları, resim ve temel eğitim bölümünde eğitim öğretimlerine devam eden öğrencilerinin üretimleriyle de açık bir sanat galerisini andırırken; yoğun ziyaretçi trafiği nedeniyle de kirlilik sorunu yaşıyor. Her gün yüzlerce ziyaretçiye ev sahipliği yapan yerleşkede, ziyaretçilerin dinlenebilmeleri ve öğrencilerin ders dışı etkinliklerinde zaman geçirebilmeleri amacıyla bulunan bankların çevresi, kirli görüntülerle dikkat çekiyor. Yerleşke içinde çeşitli bölgelerde çöp kovaları bulunmasına rağmen ziyaretçiler, bankların bulunduğu alanları adeta '˜piknik alanı' gibi kullanırken; beslenme ihtiyaçlarını karşılamalarının ardından çöplerini alanda bırakarak yerleşkeden ayrılıyorlar.

Doğaseverlerden tepki

Sanatçılara ilham kaynağı olan anıtsal ağaçlarla dolu, eşsiz bir doğal güzelliğe sahip yerleşkede ortaya çıkan kirli görüntüler, doğaseverlerin tepkisine neden olurken; sosyal medyada paylaşılan görüntüler de çok sayıda vatandaştan tepki topladı. Edirne'nin en saygın eğitim alanlarından birine sahip yerleşkenin kirletilmesine tepki gösteren doğaseverler, beslenme ihtiyacı amacıyla kullanılan alanlarda çöplerin bırakılmaması ve çöp kutusuna atılması gerektiğini belirtirken; bazı doğaseverler ise çöp kutularının dolu olması halinde ziyaretçilerin çöplerini yanlarına alması gerektiğini söylediler.