Tarihe saygısızlık pes dedirtti

Beş asırlık Sultan II. Bayezid Külliyesi'nin yanındaki araziye hayvan gübresi döküldüğü iddiası sosyal medyanın gündemine oturdu.

TAKİP ET

Edirne'de bulunan 500 yıllık tarihi Sultan II. Bayezid Külliyesi, son zamanlarda yaşanan olaylarla birlikte sosyal medyada gündem oldu.

Sultan II. Bayezid Külliyesi'nin çevresinde yaşanan olay, tarihi ve kültürel mirasların yok olma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu gösterdi.

Kamuoyunu sarsan iddialara göre, tarihi yapı çevresine hayvan gübresi döküldüğü ileri sürüldü. Belediyenin ise bu pislikleri temizlemediğine yönelik iddialar sosyal medyada gündem oldu.

Sultan II. Bayezid Külliyesi çevresinde yaşanan bu olay, tarihi ve kültürel mirasların korunmasının ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Sosyal medyada “CHP belediyeciliği, sadece Edirne'yi mahvetmiyor, tarihimizi, kültürümüzü de mahvediyor, 500 yıllık Sultan 2'nci Bayezid Külliyesi sağlık kompleksinin yanına Edirne Belediyesi hayvan pislikleri döktürüyor, ülke adına utanç verici.” başlığı altında paylaşılan video gündem oldu.

Birçok Edirneli ise video altına yorum yaparak olayı kınadı.

HABER MERKEZİ