Taban Hareketi'nden boykot çağrısı

Edirne CHP Taban Hareketi, delege seçimleri öncesi yazılı basın açıklaması yaparak CHP'ye oy verenlere ve üyelere seslendi. Açıklamada, CHP Edirne İl Örgütü'nde demokrasinin yerleşmemesi ve üyelerin büyük bir kısmının kurumdan beslenmesi nedeniyle kuruma biat eden kişilerden oluşması nedeniyle sıkıntılar yaşandığı belirtilirken Edirne CHP Taban Hareketi'nin delege seçimlerini boykot edeceği söylendi.

TAKİP ET

Edirne Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Taban Hareketi, mahalle delege seçimleri öncesi yazılı basın açıklaması yaptı. Edirne CHP Taban Hareketi'nden yapılan açıklamada, Edirne'de CHP'ye oy veren ve parti üyelerine seslenilirken; delege seçimlerinin boykot edileceği açıklandı.

Edirne CHP Taban Hareketi adına Ergun Türkyılmaz tarafından CHP'ye oy verenlere ve CHP üyelerine yapılan boykot çağrısında; 'Ülkenin iflastan kurtulması ve dünya nezdinde saygın bir ülke olması anlamında ülkede ve Edirne'de duyarlı insanlara bu yaşanılan sürece müdahale etmesi ve şehrimizi çağdaş, demokratik, bağımsız bir ülke haline getirmesi için büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde yoğun bir anti demokratik, adaletsiz, özgürlüklerin olmadığı en ufak hak taleplerin bile yerine getirilmediği bir dönemi yaşıyoruz. CHP'nin bu kaostan kurtaracak projeler üretmesi gerekiyor. Bunun için genel merkezin seçilmiş milletvekillerinin, belediye başkanlarının, il genel meclis üyelerinin, il örgütlerinin gece gündüz demeden ülkemizde ve şehrimizde doğru projeler üretmek için samimi olarak çalışması gerekiyor. Bunu başarabilmek için öncelikle CHP'de adaletin, demokratik bir yapının ve özgürlüklerin olması gerekir' ifadelerine yer verildi.

Edirne'de CHP içerisinde yıllardır sıkıntılar yaşandığı söylenen açıklamada; 'Şehrimizde parti içerisinde yıllardır yaşanılan sıkıntı; demokrasinin yerleşmemesi, üyelerin büyük bir kısmının kurumdan beslenen ve bu nedenle kuruma biat eden kişilerden oluşmasıdır. Bu da Edirne'de CHP'yi gittikçe güç kaybeden, güven kaybeden, proje üretmeyen bir yapıya dönüştürmüştür. Bu yüzden yapılacak delege seçimlerini CHP Taban Hareketi olarak boykot ediyoruz. Biz, düşünen proje üreten, konusunda uzman olan, liyakat sahibi başarılı insanların partiye üye olmasını istiyoruz. Biz, hiçbir kişisel beklentisi olmayan yaşadığı şehre değer katmayı ilke edinmiş ve daha çağdaş bir ülke yaratma hayali, hedefi olan insanları aynı hedef etrafında birleştirmeyi amaçlıyoruz. Biz, parti yönetimlerinin, bu nitelikte olan Üyelerden oluşturulması gerektiğine inanıyoruz. Hedeflerimiz var, hayallerimiz var! Başarmak için inancımız var! Her şeyin çok güzel olması için çok çalışmamız gerekiyor' sözlerine yer verildi.