Soytürk'ün hedefi dünya başkentliği

Edirne'de 15 Temmuz 2014 tarihinden bugüne Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kemal Soytürk, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı. Soytürk, görevindeki ilk gününde basın mensuplarına açıklamalarda bulunurken Edirne ile ilgili gerçekleştirmek istediği hedeflerini açıkladı. Soytürk, Edirne'yi kültür dünyası başkenti yapmak istediğini söyledi.

TAKİP ET

Edirne'de 15 Temmuz 2014 tarihinden bugüne Edirne İl Milli Eğitim Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kemal Soytürk, Edirne İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü görevine atandı. Yeni görevine başlayan Soytürk, makamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Soytürk, açıklamalarında Edirne'nin önemine dikkat çekerken; hedeflerini açıkladı. Soytürk, açıklamasında Edirne'nin önemine dikkat çekerken; 'Bu göreve bizi takdir eden Sayın Edirne Valimiz Ekrem Canalp'e, değerli siyasi büyüklerimize, Sayın milletvekilimize, Sayın İl Başkanımıza çok teşekkür ederim. Edirne'yi tarihini, çevresini, doğal güzelliklerini koruyarak kültürde, sanatta, turizmde layık olduğu yere taşımak en önemli vazifemizdir. Estetik medeniyetimizin en güzel şehirlerinden biri olan Edirne'ye Kültür ve Turizm Müdürü olarak görev yapmak, onurlu bir görevdir. Edirne, sultanlar şehri; tarih, kültür ve sanat şehridir. Edirne, evlad-ı fatihandır. Osmanlı Devleti'ne başkentlik yapmıştır. Süheyl Ünver'in dediği gibi her şey biter, Edirne bitmez' ifadelerine yer verdi.

Edirne'yi turizm ve turizm ekonomisinde büyük bir paya sahip olması için çalışmalar gerçekleştireceğini söyleyen Soytürk; 'Hedeflerimiz büyük, hayallerimiz var. Kültür turizmi başkenti hedefimiz var ve hayal değil, hedeftir. Bu hedefe de ulaşacağız. Kıymetli büyüklerimizin destekleriyle, paydaşlarımızla, sivil toplum kuruluşlarıyla, vakıflarımızla, en önemlisi de Edirneli vatandaşlarımızla, halkımızla birlikte kültür dünyası başkentliğine adayız. Hedefe de ulaşacağız' dedi.

Kemal Soytürk kimdir?

Soytürk, 1976 yılında Trabzon ili Araklı İlçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Araklı'da tamamladı. 1997 yılında Gazi Üniversitesi İşletme Bölümü´nden 2008 yılında da Bahçeşehir Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Eğitim Yönetimi Yüksek Lisans Programından mezun oldu. Halen Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İşletme Ana Bilim Dalı Yönetim ve Organizasyon alanında Doktora eğitimine devam etmekte ve tez aşamasındadır. Bakırköy ve Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde yöneticilik görevlerinde bulunan Soytürk, orta derecede İngilizce biliyor.