SOĞUK HAVA DALGASI GELİYOR

Edirne'de hava tahmin ve erken uyarı merkezi verilerine göre Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, Trakya'dan başlayarak bölge genelinde etkili olması bekleniyor.

TAKİP ET

Haftasonu etkili olması beklenen soğuk ve yağışlı havanın 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor.
Balkanlar üzerinden gelmesi beklenen soğuk ve yağışlı havanın, bu hafta sonundan 22 Ocak 2022 Cumartesi gününden itibaren Trakya'dan başlayarak bölge genelinde etkili olması bekleniyor. 21 Ocak 2022 Cuma günü; Marmara genelinde (Edirne, Kırklareli, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova) beklenen yağışların, İstanbul, Kocaeli, Sakarya, Yalova çevrelerinde kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Yağışların yağmur ve karla karışık yağmur şeklinde olması bekleniyor. 22 Ocak 2022 Cumartesi günü yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı ve yer yer yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.
23 Ocak 2022 Pazar günü yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı kar, bölgenin doğusunda yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. 24 Ocak 2022 Pazartesi günü yağışların; İstanbul, Kocaeli, Sakarya ve Yalova çevrelerinde aralıklı kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Yapılan son değerlendirmelere göre aşırı soğuk ve kar yağışlı havanın 27 Ocak 2022 Perşembe gününe kadar etkili olması bekleniyor. Aşırı soğuk hava, yoğun kar yağışları ve zirai don için vatandaşların ve yetkililerin, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün tarafından tedbirli olunması konusunda çağrıda bulunuldu.