SOĞUK ALGINLIĞINA ALTERNATİF ÇÖZÜM BİTKİSEL ÜRÜNLER

Hava sıcaklıklarının düşmesi ve kış mevsiminin yaklaşmasıyla insanların vücut dirençleri de düşüyor. Vatandaşlar mevsimsel geçişlerde hastalanmamak için ek takviyeler olarak doğal yöntemler kullanmak üzere aktarlara akın ediyor. Aktar Fatma Sedef Baraz, boğaz ağrısı, inatçı ve kuru öksürük gibi şikayetler için kozalak şurubu kozalak macunu, kış macunu, kozalak pekmezi gibi ürünlerin kullanımında artış olduğunu belirtti.

TAKİP ET

Kasım ayı ile birlikte havalar soğumaya, kış etkisini göstermeye başladı. Mevsimsel hastalıklardan doğal yollarla korunmak isteyen vatandaşlar, soluğu aktarlarda alıyor. Ihlamur, adaçayı, kış çayı gibi ürünlerin yanı sıra bağışıklığı da güçlendirici kozalak şurubu, kozalak macunu, kış macunu ve tahin- pekmez gibi ürünler de yoğun ilgi görüyor. Havaların soğumaya başlaması ile birlikte işlerin de hareketlendiğini söyleyen Aktar Fatma Sedef Baraz, hem yerli hem de yabancı müşterilerin bu ürünlerden satın aldığını ifade etti.

Çam kozalağı şurubu ve macununun koronavirüs tedavisinde ve bronşitte de çok fazla kullanıldığını ve faydasını görenlerin tekrar geldiğini hatırlatan Baraz, 'Havaların soğumaya başlaması ile birlikte soğuk algınlığı, grip ve öksürük şikayetlerinin artmasına bağlı olarak doğal ürünlere olan talep de artmaya başladı. Özellikle geçmeyen boğaz ağrısı, inatçı ve kuru öksürük gibi şikayetlerde kozalak şurubu kozalak macunu, kış macunu, kozalak pekmezi şuanda en çok satılan ürünler arasında yer alıyor. Müşterilerimiz en çok bunları soruyor ve kullananlar da olumlu geri dönüşlerde bulunuyorlar' şeklinde açıklamada bulundu.

Kozalak macununun yetişkinlerde 1 yemek kaşığı, küçüklerde ise 1 tatlı kaşığı olacak şekilde günde 2 kez kullanılabileceğini belirten Baraz, doğal ürünler olduğu için doz aşımına dikkat edildiği sürece bir yan etkisi olmadığına değindi. Kumru Öngün