SİTELERE SAĞLIK KABİNLERİ KURULACAK

Sağlık Bakanlığı tarafından getirilen düzenlemede, olası salgınlara karşı tedbirleri arttırmak için 150'den fazla bağımsız bölümü olan sitelerde sağlık odası zorunlu olacak.

TAKİP ET

Sağlık Bakanlığı olası salgınlara karşı tedbirleri arttırmak için 150'den fazla bağımsız bölümü olan sitelerde sağlık odaları zorunlu hale gelecek. 1 ay içerisinde tüm Türkiye'de kurulması planlanan sağlık odaları olası salgınlara karşı da tedbir alınmasını amaçlıyor.

Karar, Sağlık Bakanlığı tarafından başta Maymun Çiçeği olmak üzere salgın hastalıklara daha hızlı müdahale etmek ve hastanelerin yükünü azaltmak için alındı.

150'den fazla bağımsız bölümü olan sitelerde kurulması zorunlu olacak olan sağlık odaları, 7/24 hizmet verecek ve tam donanımlı olacak. Bu odalarda hemşireler görev alacak.

Projenin hayata geçirilmesiyle beraber salgın hastalıkların önüne geçilmesi hedefleniyor.

ŞEHİRLERDE TRAFİK YOĞUNLUĞUNU AZALTACAK

Geçtiğimiz hafta Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği yetkilileri, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile bir araya gelerek toplu konut alanlarında sağlık odalarının kurulmasını öngören önemli bir projede anlaşıldı. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte salgın hastalıkların yayılmasının önüne geçilmesi, yaşlı bireylere sağlık hizmetlerine daha kolay erişim sağlanması ve şehirlerdeki trafik yoğunluğunun azaltılması gibi birçok kolaylık sağlayacak.

Proje kapsamında, sitelerin ortak kullanım alanlarından biri Sağlık Bakanlığı'na tahsis edilecek ve bakanlık bu alanlarda gerekli çalışmaları yapacak. Bu sağlık odalarında tansiyon ölçümleri, düzenli enjeksiyonlar, yaralanmaların tedavisi ve bulaşıcı hastalıkların etkilerinin azaltılması gibi hastane müdahalesi gerektirmeyen durumlar ele alınabilecek. Böylece, hastanelerdeki yoğunluk azalacak ve şehir trafiği de bu uygulamadan olumlu yönde etkilenecek.

Proje, dünyada olası maymun çiçeği gibi salgın hastalıklara karşı da önceden hazırlıklı olunmasını yardım edecek.

SANDALCI ‘SAĞLIK SEKTÖRÜNDE İSTİHDAMA KATKI SAĞLAYACAK'

Türkiye Kentsel Tesis Yönetim Derneği Genel Başkanı Suat Sandalcı, bu projenin aynı zamanda sağlık sektöründeki istihdama da katkı sağlayacağını belirtti. Proje kapsamında, birçok hemşire ve sağlık personeli toplu konut alanlarında istihdam edilecek. Sandalcı, Kovid-19 sürecinde profesyonel yönetim şirketlerinin öneminin daha çok anlaşıldığını, projenin Türkiye'nin yanı sıra dünya genelinde de örnek teşkil edebileceğini dile getirdi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER