SILA YOLU BAŞLADI, GURBETÇİLER ANA VATANLARINA GELİYOR

Avrupa'da yaşayan Türk vatandaşlar yıllık izinlerini ana vatanlarında geçirmek için yurda gelmeye başladı. Yurt dışında yaşayan gurbetçiler izinlerini Türkiye'de geçirmek için sınır kapılarından yurda giriş yapıyor. Kapıkule Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye gelen gurbetçi vatandaşlar Türk Bayrağı'nı gördüklerinde duygu dolu anlar yaşadıklarını belirtti.

TAKİP ET

Yaz aylarının gelmesiyle yıllık izinlere çıkmaya başlayan gurbetçi vatandaşlar anavatanı Türkiye'ye doğru yola çıkmaya başladı. Anne, baba ve akrabalarına kavuşmak amacıyla sıla yoluna çıkan gurbetçiler Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapıyor. Türkiye'ye giriş yaptıkları andan itibaren mutluluk hissettiklerini söyleyen gurbetçiler Türk Bayrağı'nı görünce duydu dolu anlar yaşadıklarını aktardı.

Salgın dönemin kapsamında Türkiye'ye gelemeyen gurbetçiler, tedbirlerin kaldırılmasıyla birlikte hasret duydukları anavatanlarına gelmeye başladı. Ülkeye girişlerde PCR testi zorunluluğunun kaldırılmasının sevincini yaşayan gurbetçiler, ailelerine kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.

Yıllık izinlerini Türkiye'de kullanmak için geldiklerini söyleyen Erkan ve Gökben Avcı çifti, evcil hayvanları Sıla ve Pars'ı da beraberinde Türkiye'ye getirdi. Almanya'dan Türkiye'ye dönüş yolu görmesi dolayısıyla köpeğinin ismini '˜Sıla' koyduklarını söyleyen çift, evcil hayvanlarını geride bırakamadıklarını ve yolculuğun onlarla daha güzel olduğunu aktardı.

'Ana vatanda, memlekette özlem gidereceğiz'

Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yapan Erkan Avcı, 'Tatil yapmaya geldik. 2-3 ay Türkiye'yi gezeceğiz. Sonra tekrar Almanya'ya geri döneceğiz. Türkiye'ye girerken bayrağımızın resmini ve videosunu çekiyoruz. Gurur verici bir şey. Ana vatanda, memlekette özlem gidereceğiz. Tatilde ailelerle arkadaşlarla görüşeceğiz. Yanımızda 2 tane can dostumuz var. Onlar da bizimle birlikte her yere geliyorlar. Soğuk yerden geldiğimiz için güneşe hasret kaldık. Sıcağı seviyoruz. Türk Bayrağını görünce duygulandık anlatılmaz yaşanır' şeklinde konuştu.

'Bayrağı görünce tüylerimiz diken diken oluyor'

Türkiye'ye topraklarına ayak bastıkları andan itibaren duygu dolu anlar yaşadıklarını söyleyen gurbetçi Gökben Kurtar, 'O bayrak orada dalgalandığında tüylerimiz diken diken oluyor. Bambaşka bir duygu. Çok mutluyuz. Ayrıca şunu da söylemek istiyorum. Bize Almancı diye tabir edenler Türkiye'nin kıymetini bilsinler. Orada biz saat gece 03.00'te iş başı yapıyoruz. Bize bir vatan haini gibi bakmasınlar. Bize sürekli geliyorsunuz burada hava atıyorsunuz demesinler. Zamanında ailemiz oraya gitmiş seme hakkımız yoktu. Biz de Türk vatandaşıyız. 18 saat gümrükte beklediğimiz oluyor. Biz bir şeylerin eziyetini çekerek geliyoruz' ifadelerine yer verdi.

'Türkiye'ye hasret kalıyoruz'

Türk Bayrağı'nı görünce çok duygulandığını belirten Fatih Bulat, 'Çok heyecanlı ve mutluyuz. Hele şu camiyi görünce bambaşka duygular hissediyoruz. Orada bunlara hasret kalıyoruz. Türk bayrağını görünce neredeyse ağlayacaktım hemen resimlerini çektik' dedi.