Şekerci yazdı, Romanlar besteledi
Edirne'de şekerlemeci Arif Meriç ile Roman sanatçılar, Kakava ve Hıdrellez Şenliklerinin mitolojik motifi Babafingo'ya şarkı yaptılar. Korona virüsü salgınında insanlara hem moral vermek, hem de tedbirleri hatırlatmak amacıyla yapılan şarkıda, maske kullanımı, sosyal mesafe kuralı ve dezenfeksiyona dikkat çekildi. Meriç'in sözlerini yazdığı, Roman sanatçıların bestelediği şarkı, Selimiye Camii'nin gölgesinde tanıtıldı.
Edirne'de şekerlemeci Arif Meriç, Çin'in Wuhan kentinden tüm dünyaya yayılan korona virüsü salgını sonucu insanların yaşadığı sıkıntı ve stresi azaltmak amacıyla farklı bir yönteme başvurdu. Korona virüsü vaka ve vefat sayılarının ortaya çıkardığı tedirginliğe karşı insanlara moral verebilmek için Kakava ve Hıdırellez Şenlikleri'nin en önemli mitolojik motifi Babafingo'ya şarkı yazdı. Meriç, Babafingo için yazdığı şarkıda korona virüsü tedbirlerini de hatırlatırken; 'Maskeyi taktı, mesafeyi uzattı, ellerini yıkadı Babafingo' ifadelerini kullandı. Meriç'in sözlerini yazdığı şarkıyı ise Aşkın Yeşilli, Tanju Körüklü, Ahmet Kaba ve Selim Kızılcıklar tarafından kurulan müzik grubu besteledi. Şarkının tanıtımı, Meriç'in sahibi olduğu Arslanzade işletmesinde tanıtıldı. Selimiye Camii'nin gölgesinde ilk kez canlı olarak çalınan şarkı ile Meriç, korona virüsü tedbirlerine dikkat çekti.
'BABAFİNGO İLE MESAJ VERDİK'
Şarkının tanıtımının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Meriç, dünyanın büyük bir felaketin içinden geçtiğini belirtirken; 'Bu felaketin içinden geçerken insanların moralleri sıfıra indi. Öyle bir şey yapalım ki Edirne'nin tarihi Babafingosunun ağzına maskeyi taktık, mesafeyi uzattık, ellerini yıkadık ve dünyaya bir mesaj veriyoruz. Bunu da bestemizle yaptık. Babafingo, fındık, fıstık, ceviz, bal yiyerek kendini güzel şeylerle beslemiş. Bu dünyada espriyi yapmadan güzelliği yakalamak mümkün değil' sözlerine yer verdi.
'İNSANLARIN GÜLMEYE DE İHTİYACI VAR'
Meriç, insanların sohbete ve gülmeye ihtiyacı olduğunu söylerken; 'Bütün herkese de ilan ediyoruz; insan bir şeyden ibaret değildir. Heyecana, sohbete, gülmeye ihtiyacı vardır. Biz de mesajımızı bütün dünyaya böyle veriyoruz. Eğer hayatı gerçekten yaşamak istersek maskeyi takacağız, mesafemizi uzatacağız ve elimizi yıkayıp hayatımıza sohbetle, muhabbetle ve tarihi şahsiyetlerle birleştirip hem güleceğiz, hem de hayatımıza devam edeceğiz. İnsanların sohbete ve gülmeye ihtiyacı olduğundan dolayı ikisini bir araya getirdik' diye konuştu.
BABAFİNGO'YU TESCİLLEMİŞTİ
Meriç, daha önce de Babafingo ismini Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvurarak tescillemişti. Tescilin ardından Meriç, işletmesinde Babafingo adını verdiği yeni bir ürünün üretimine başlarken; ürünün içeriğinde fıstık, ceviz, tahin, bal, karanfil ve hurma kullandığını açıklamıştı.