Sanatçılara ödülleri verildi

Edirne Uluslararası Fotoğraf Yarışması Sergisi'nin açılış ve ödül töreni ile 'Yirmi İkinci Şehir Edirne' Kitabının tanıtımı gerçekleştirildi. Dereceye giren sanatçılara ödülleri verildi.

TAKİP ET


Devecihan Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlikte serginin açılışı yapıldı.

Edirne'nin tarihi ve kültürel zenginliklerini yansıtmak için doğal, tarihi, turizm, kültürel alanları ve insan yaşamını ele alan fotoğraf yarışmasının ödülleri verildi.

Ardından Prof. Dr. Rıdvan CANIM tarafından hazırlanan “Yirmi İkinci Şehir Edirne” kitabının tanıtımı yapıldı.

Törende konuşan Edirne Valisi Yunus Sezer, yarışmaya katılan ve düzenleyenlere teşekkür etti.

Sanatçıların bir anı dondurarak yansıtmasının geleceğe bırakılacak bir kare olduğunu ifade eden Sezer, “Baktığımız zaman Edirne herkesin kalbinin bir yerinde yer etmiş bir şehir. Edirne çok şanslı bir şehir. Bizlerde burada bulunduğumuz için çok şanslıyız. 262 tane Edirne'yle ilgili yazı var kitapta. Bu kadar hakkında kitap ve söz söylenen bir şehirde azdır diye düşünüyorum. Rıdvan hocamıza teşekkür ediyorum. Gerçekten olağanüstü bir gayret ortaya koydu. Edirne'nin nice ortaya çıkmamış bizim bile hayalimizde olmayan yönleri var. İnşallah bunlarda kaleme alınır ve yansıtılır. Buraya atandığımdan beri sürekli Edirne'yle ilgili yazılar okumaya çalışıyorum. Edirne bir derya gibi içerisine girince kayboluyorsunuz. Edirne her şeyiyle yaşayan ve yaşayacak bir şehir.” Dedi.

Törende konuşan İl Kültür Turizm Müdürü Kemal Soytürk de fotoğraf sanatçılarına teşekkür etti ve şunları söyledi:

“15 yüzyıl yapısı Deveci Han'da o yüzyılda kumaş ticareti yapmış tüccarlara ev sahipliği yapmış Balkan Savaşlarında, Kurtuluş Savaşı'nda kahraman Mehmetçik'e şifa dağıtmış, Cumhuriyetimizin ilk yıllarında cezaevi olarak kullanılmış bu handa bugün kültüre, edebiyata, sanata, tiyatroya ev sahipliği yapmaktan onu ve gurur duyuyoruz. Edirne mimarinin şiiri, kültürün edebiyatı, sanatın zirvesi gastronominin zenginliği vardır. İşte bugün program Sayın Valimizin himayelerinde Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu ve Edirne Fotoğraf Sanatı Derneği işbirliği ile Müdürlüğümüz yürütücülüğünde birçok fotoğraf sanatçısının katılımıyla 3 kategoride bir yarışma düzenlendi. Bu yarışmanın ödül töreni ve sergisi için buradayız.” Haber Merkezi

HABER MERKEZİ