Şampiyonanın Programı Belli Oldu

Türkiye'de ilk kez Edirne'nin ev sahipliğinde Avrupa Kürek Şampiyonası gerçekleştirilecek. Meriç Nehri'nde 6-8 Eylül'de gerçekleştirilecek Avrupa Kürek Şampiyonası'nın programı belli oldu.

TAKİP ET

Edirne Meriç Nehri'ne kurulan parkurda Türkiye ilk kez Avrupa Kürek Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. 6 – 8 Eylül'de Meriç Nehri'nde gerçekleşecek dev organizasyonun programı belli oldu. İlk müsabakalar 7 Eylül Cumartesi 09.30'da başlayacak. Son yarışlar ise 8 Eylül Pazar gerçekleşecek.

HAZRILIKLAR DEVAM EDİYOR

26 Avrupa ülkesinden yaklaşık 600 sporcunun katılması beklenen şampiyonada hazırlıklar devam ediyor. Ülkenin olimpiyat standartlarındaki tek doğal parkuru Meriç Nehri'nde milli takımların antrenmanlarına devam ediyor. Şampiyonaya katılmak için yurda giriş yapan ilk takım ise İtalyanlar olmuştu.

Kürek sporunun gelişmesi için iyi bir alt yapıya sahip olmaya başlayan Edirne gerçekleşecek Avrupa Şampiyonası ile tüm dünyaya gövde gösterisi yapacak.

Şampiyonanın 6 Eylül Cuma günü teknik testler ve bilgilendirmeler yapılacak. Ardından 18.30 – 19.15 saatleri arasında açılış seremonisi gerçekleştirilecek.

Turnuvada sporcular tek çifte, İki çifte, iki tek, 4 tek, 4 çifte, 4 tek dümencili ve 8 tek dümencili kategorilerinde yarışacak.

Turnuvanın ikinci günü olan Cumartesi ise eleme yarışları yapılacak. Saat 09.30'dan 16.00'a kadar yarışlar devam edecek. Sonrasında finale kalan sporcular belli olacak.

Yarışların final günü ise sabah 09.00'da çeyrek final müsabakaları ile başlayıp 15.27'de sona erecek. Ardından kapanış ve ödül töreni ile şampiyona sona erecek. Ebru yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ