Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100'ncü yılı kutlandı

Edirne'de 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımı tarafından Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.'ncü yılı nedeniyle Atatürk anıtında Mehmetçik türküleri ile vatandaşlara konser verildi.

TAKİP ET

Düşmana karşı 22 gün süren çatışmanın ardından zaferle sonuçlanan Sakarya Meydan Muharebesi 'Türk'ün Zaferi' olarak tarihe geçti. Günlerce süren çatışma sonrası binlerce kahraman Mehmetçik şehit oldu.
Edirne 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımı, Sakarya Meydan muharebesi zaferinin Şanlı zaferin 100.'ncü yılında Mehmetçik türküleri ile vatandaşlara konser verdi.
Edirne 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımı, günümüz eserlerinden ve marşlarından oluşan Dumlupınar Marşı, Sakarya Marşı, Anafartalar Marşı, Bu Bayrak, Kemal Atatürk Marşı, Vatan Marşı, Kuvâ-yi Milliye Marşı, Aslan Mehmetçik, Başkomutana Selam Marşı, Memleketim eserlerini vatandaşların dinletisine sundu.
Edirne 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımı şefi yerini 5 yaşındaki Asya Atalay'a bıraktı. 5 yaşındaki Asya, Mehmetçik türküleri ile vatandaşlara konser veren 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımını yönetti. 5 yaşındaki Asya'nın Annesi Selin Atalay, ilk defa bando yönetmesinden mutlu olduğunu evde de müziğe çok meraklı olduğunu sürekli müzikle ilgilendiğini böyle bir organizasyonda şeflik yapmanın gurur verici olduğunu belirtti.
Sakarya Meydan Muharebesi'nin 100.'ncü yılında Edirne 5.'nci Kolordu Bölge Komutanlığı bando takımının Mehmetçik türküleri ver marşları vatandaşlar tarafından yoğun ilgi ile karşılandı.
Kumru Öngün