Sahibinden Kiralık Ağaç

Hem doğayı korumak hem de maliyetleri düşürmek isteyenler için Edirneli işletmeci çam ağaçlarını kiralamaya başladı. Süs bitkileri yetiştiriciliği yapan Edirneli Hüseyin Kılıçaslan, yılbaşı kutlamalarında süslemek için tercih edilen çam ağaçlarını kiralamaya başladı.

TAKİP ET

Hem doğa korunuyor, hem de ticaret hacmi artıyor. Edirne'de artık yılbaşı için çam ağaçları kiralanmaya başlandı.

Süs bitkileri yetiştiriciliği yapan Edirneli Hüseyin Kılıçaslan geçen yıllara göre çam ağacı satışının azaldığını fark edince yeni bir yöntem geliştirdi. Ağaçları satmak yerine daha uygun fiyata kiralamaya başladı.

Yılbaşı ağaçları kiralanabiliyor

Çam ağacı satın almak yerine kiralamayı tercih edenler için evlere kadar servis yapılıyor. Kiralama süresi bitince ağaçlar işletme tarafından geri alınıyor. Çam ağacı kiralamayı tercih edenlerin sayısının her geçen yıl arttığını belirten İşletmeci Hüseyin Kılıçaslan, “Bu da oldukça güzel bir şey... Yapay yerine kesme, ormandan kesilip de kullanmak yerine kiralamak daha mantıklı. Hem daha ekonomik hem de çevreci ve çok daha sağlıklı.” Dedi.

Kiralama ücreti hakkında da bilgi veren Kılıçaslan ayrıca “dört yüz, beş yüz lira civarında. Bir buçuk iki metre ağaçları kiralıyoruz. Yerine teslim ediyoruz ve yerinden geri alıyoruz. Ağaçlarımızı kesmeyelim. Artı Yanan ormanlar yerine ekonomik değeri yüksek olan ağaçlar ekersek çok daha faydalı olur.” Diye konuştu.

Kiralık çam ağacına komşu Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenler de ilgi gösteriyor.