Saç ve Cilt problemine Sidr çözümü

Doğal yöntemler kullanarak saç ve cilt bakımı yapmak isteten vatandaşlar aktarları tercih ediyor. Edirne'de aktar dükkanı işleten Gökhan Baraz, sivilce, egzama ve saç dökülmesine sidr sabununun iyi geldiğini aynı zamanda da ruhsal ve fiziksel açıdan kullanan insanların kendilerini daha iyi hissettiğini belirtti.

TAKİP ET

Sivilce, egzama, saç dökülmesi ve kepeklenme problemleri ile karşı karşıya gelen vatandaşlar doğal çözüm arayışlarını aktarlarda sürdürüyor.

Sidr ağacının yapraklarından üretilen ve geleneksel olarak Orta doğu ve Asya'da cilt ve saç bakımı için kullanılan sabun, geçmiş dönemden bu yana vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor.

Sidr sabununun sivilce, egzama gibi cilt problemlerine iyi geldiğini söyleyen Aktar Gökhan Baraz, “Sidr yaprakları, antioksidanlar ve antimikrobiyal bileşikler açısından zengin. Sabun cildi temizlerken sivilce, egzama gibi cilt problemlerini hafifletmeye yardımcı oluyor. Gözenekleri derinlemesine temizleyen sabun aynı anda cildin nem dengesini de koruyarak pürüzsüz hale getiriyor.” Sözlerine değindi.

Baraz, sidr sabunun, akneye eğilimli ciltler için etkili tedavi yöntemlerden biri olduğunu ve cildin yağını dengeleyerek akne oluşumunu azalttığını belirtti.

Baraz, sabunun düzenli kullanıldığı taktirde ciltteki kızarıklığı ve şişliği hafiflettiğine değindi.

Sabunun ciltteki etkilerinin yanı sıra saçtaki kepek oluşumunu engellediğini belirten Baraz, “Sabun saç derisini temizliyor, kepek oluşumunu önlüyor, saçları güçlendiriyor ve parlaklık kazandırıyor. Ayrıca saç dökülmesini azaltmaya yardımcı oluyor.” Şeklinde konuştu.

Sabunun uygulanmadan önce cildin temiz olması gerektiğini belirten Baraz, “Sidr sabununu cilde uygulamadan önce cildin mutlaka temizlenmesi gerekir. Bunun için makyaj temizleme losyonlarından destek alınabilir. Sonrasında ise sabun iyice köpürtülmeli ve köpük cildin tüm noktalarına dağıtılmalıdır. Köpük 1- 2 dakika kadar bekletildikten sonra cilt soğuk su ile durulanmalıdır. Sidr sabunu saç için de tıpkı cilt için olduğu gibi kullanılabilir. Sabunlar şampuanlara oran ile daha geç köpürdükleri için saç derisine uygulamadan önce sabunu elde köpürtmekte fayda vardır.” İfadelerine değindi.

Sidr sabununun manevi etkilerinin olduğunu da belirten Baraz “içerisinde barındırdığı sidr yaprağı kötü ve negatif enerjiyi ortadan kaldırdığı ve nazara iyi geldiği söyleniyor. Çakralardaki tıkanıklıkları açıyor. Bu sabun ile yıkanıldığında frekansı yükselttiğine inanılıyor ve vücutta hafifleme sağlıyor” dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar