Romanlardan şukar parti

Edirne'de bir araya gelen Roman camiasının temsilcileri, 2020 yılının ilk ayında Romanların öncülüğünde Güzel Parti'nin kurulacağını açıkladı. Güzel Parti kurucular kurulu üyesi Hüseyin Akbulut, Edirne'den Çetin Örs ve Hilmi Keskin'in de partide görev alacağını açıklarken 'Şu anda bizim 5 buçuk milyon oyumuz var. Biz kenetlenebilirsek ve bize destek verecek olan Kürt, Abdal ve Yörük kökenli vatandaşlarımızdan dolayı yüzde 13'lere kadar oy olacağımızı düşünüyoruz' dedi.

TAKİP ET

Edirne'de bazı Roman camiası temsilcileri, düzenledikleri toplantı ile 2020 yılının ilk ayında Güzel Parti adıyla yeni bir parti kuracaklarını açıkladılar. Antik Otel'de düzenlenen basın toplantısına Güzel Parti Kurucular Kurulu Üyeleri Hüseyin Akbulut, Çetin Örs ve Hilmi Keskin katılırken; Güzel Parti'de görev alacak isimlerin Gaziantep, Samsun, İzmir, Adana başta olmak üzere Türkiye'nin çeşitli kentlerinde çalışmalara başladığını açıkladılar.

Güzel Parti Kurucular Kurulu Üyesi Hüseyin Akbulut, toplantıda yaptığı açıklamada Güzel Parti'de Romanların yanı sıra Kürt, Abdal ve Yörüklerin de bulunacağını söylerken; partinin, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluşunun 100'üncü yılı nedeniyle 2020 yılının ilk ayında kuruluşunu tamamlayacağını açıkladı. Akbulut, açıklamasında Romanların, Türkiye Cumhuriyeti'nden itibarlarını geri almak amacıyla siyasi bir hareket başlattıklarını söylerken; 5 buçuk milyon oy potansiyelinin bulunduğunu ifade etti.

Akbulut, açıklamasına Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, ebediyete intikalinin 81'inci yılı nedeniyle anarak başlarken; 'Bugün 10 Kasım, Atatürk'ü rahmetle, minnetle, saygıyla anıyoruz. Atatürk aslında ölmedi. Belki bedenen ölmüş olabilir fakat yapmış olduğu hizmetler ve eserleriyle Atatürk ölmedi. Kıyamete kadar o eserler kullanılacaktır. Atatürk'ün en büyük eseri Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmaktır. Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduğundan dolayı da bizim de Roman camiası olarak bir parti kurmamızın en büyük sebebi Mustafa Kemal Atatürk'tür. Eğer Mustafa Kemal Atatürk, demokrasiyi Türkiye'ye getirmeseydi ve TBMM'yi kurmasaydı bugün Ankara'da hiçbir siyasi parti olmayacaktı. Bütün siyasi partiler, kuruluşlarını Mustafa Kemal Atatürk'e borçludurlar' ifadelerine yer verdi.

'Purçu ile Bekle, konu mankeni'

Roman camiasının siyasi parti kurma kararı aldığını söyleyen Akbulut; 'Bunu Türkiye'ye yaydığımızda büyük bir heyecanla karşılandı ve çok istekli olarak göründüler. Romanlar yıllarca ötekileştirilmiş, itilmiş, bir kenara atılmış, ikinci üçüncü sınıf muamelesi görmüşler. 90 yıl sonra CHP, Özcan Purçu'yu Meclis'e milletvekili olarak göndermiş. 94'üncü yılda da AK Parti, Cemal Bekle'yi milletvekili olarak Meclis'e göndermiş. Bunlar birer konu mankeni olarak, '˜Görün, Romanların da birer milletvekili var' gibi 5 buçuk milyon oyu olan Romanlara bir tane milletvekili vererek, Romanları susturmaya çalıştılar. Bizim Türkiye'den çok alacağımız var. Öncelikle bizim bir gururumuz var. Gururumuzu çok incittiler. Onurumuz var, onurumuzu kırdılar. İtibarımız var. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nden itibarımızı geri almak için bir siyasi hareket başlatıyoruz. Bir parti kuruyoruz ve bu parti ile bizim de çocuklarımız Meclis'e gidecek, belediye başkanı olacak, meclis üyesi, il ve ilçe başkanı olacaklar ve bütün Romanların çoğuna tüzel kişilik kazandıracağız. Bütün Romanlar söz sahibi olacak ve kamuda sözleri geçecek' dedi.

Kuruluş nedenlerini açıkladı

Romanlara, kamu görevlerinde hak ettikleri görevlerin verilmediğini söyleyen Akbulut; 'Bizim en büyük eksiğimiz, çocuklarımıza üniversite bitirdikleri halde devlet dairelerinde maalesef kendilerine hak ettikleri yerin verilmemesidir. Biz, bunun için de siyasi partiyi kurmak istiyoruz. Kadınlarımız yıllarca ötekileştirildi, itildi; çiçek satıcısı, bohçacı, falcı gözüyle bakıldı. Oysa bizim okumuş nice güzel kızlarımız vardı. Arkadaşlarımız şu anda sahadalar. Gaziantep, Samsun, İzmir, Adana'da şu anda çalışıyorlar. Bana da Edirne'den partimizin kurulacağını açıklama görevini verdiler. Edirne'den açılıyoruz, Kars'a kadar devam edeceğiz. Çok güzel bir heyecan var. Bundan sonra her şey bizim istediğimiz şekilde gelişecek' sözlerine yer verdi.

'Adem ile Havva parti tüzüğümüzde'

Güzel Parti'nin, Türkiye'de kardeşliği yaşatan bir parti olacağını söyleyen Akbulut; 'Son zamanlarda insanlar ötekileştirilmiş ve her gelen iktidar, halkı kendi rengine boyamaya çalışmıştır. Solcular gelmiştir, dindar insanları kendi rengine boyamaya çalışmıştır. Sağcılar gelmiştir, solcuları kendilerine benzetmeye çalışmıştır. Bizim kuracağımız partide bütün insanlara tam özgürlük var ve sıfır hata ile yola çıkıyoruz. Herkes istediği şekilde yaşamalı ve hepimizin Adem ile Havva'nın çocukları olarak kardeş olduğumuzu partimizin tüzüğüne koyuyoruz. Bütün Türkiye'deki insanları tekrar kardeş yapmak için yola çıkıyoruz' dedi.

'Yüzde 13 oranında oy alacağız'

Güzel Parti adının, vatandaşlara sorulan 5-6 isim arasından seçildiğini açıklayan Akbulut; 'Partimiz kurulma aşamasındadır. Bize katılan bazı kitleler oldu. Örneğin; Yörükler, Kürtler, Abdallar katıldı. Bu yüzden parti programı ve tüzükte değişiklikler yapmamız gerektiğini hissettik. Bunun için çalışıyoruz. Şu anda bizim 5 buçuk milyon oyumuz var. Biz kenetlenebilirsek ve bize destek verecek olan Kürt, Abdal ve Yörük kökenli vatandaşlarımızdan dolayı yüzde 13'lere kadar oy olacağımızı düşünüyoruz. Partimizi, 2020 yılında kuracağız. Çünkü TBMM, 1920 yılında kurulmuştur. Biz de özellikle 2020 yılının ilk ayını seçtik. Logo çalışmamız da yapılıyor. Eşbaşkanlı bir sistemle kurulacağız ve alışılagelmiş particiliğin önüne geçeceğiz. Bütün Türkiye bizden particiliği öğrenecek' ifadelerine yer verdi.

Akbulut'un konuşmasının ardından toplantıda söz alan Hilmi Keskin ise Güzel Parti'nin sadece Romanlara özgü bir parti olmayacağını, parti içinde ayrımcılık yapılmayacağını ifade etti. Konuşmaların ardından toplantı sona erdi.