Prof. Dr. Altun, 'Biz haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz'

TTB Edirne Tabip Odası, Edirne Diş Hekimleri Odası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Edirne Şubesi, Edirne Aile Hekimleri Derneği özlük hakları konulu basın açıklaması gerçekleştirildi.

TAKİP ET

TTB Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, sağlık çalışanlarının Tıp fakültesi hastanesi önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında özlük hakları için 26 Ocak-4 Şubat tarihlerinde nöbette olacaklarını duyurdu.
Katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan TTB Edirne Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. Gürcan Altun, 'Mesleğimizde yaşanan sorunlar ülkemizin yoğun gündemi arasında ilk sırayı alabiliyorsa bu mücadelelerin payı var. Ama bitmedi, emeğimizin değersizleştirilmesine karşı haklarımız için daha fazla mücadele etmek zorundayız. Biz bu mücadeleyi her birimiz için vermeli, hekim/diş hekimi/sağlık çalışanı, birinci basamak/ikinci basamak, asistan/akademisyen, kamu/özel, genç hekim/emekli hekim diye bölmemeli, ortak değerlerimizle birleşmeliyiz. Bugün ayrışmaya değil biricik meslek örgütümüzün çatısı altında 'hekimlik' onuruna sahip çıkmaya, birlikte durmaya, tüm sağlık emekçilerini kapsayan bütüncül bir mücadeleye ihtiyacımız var. Türk Tabipleri Birliği ve Tabip Odalarının çağrısı sonrası 15 Aralık görev eylemi ile ülkenin dört bir yanında tepkimizi ortaya koyarken, tükenmemek için birlikte mücadele sözü verdik birbirimize. Ocak ayında Meclis gündemine geleceği söylenen düzenlemenin hâlâ gündeme alınmaması ile sürecin ötelenmeye, tasarının unutturulmaya, bizlerin talep etmekten vazgeçirilmeye çalışıldığının farkındayız. Ancak biz haklarımızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Bu gündemden düşürme çabalarına karşı mücadelemiz sürüyor. Bu nedenle 26 Ocak-4 Şubat arası haklarımız için nöbetteyiz. Düzenlemenin 4 Şubat'a kadar Meclis'e gelmemesi halinde 8 Şubat'ta görevde olacağız. Bu yapacağımız son tek günlük görev eylemi olacak. Kararlıyız, bu topraklarda insanca yaşamaya, haklarımızı almaya yemin ettik. Biz yeminlerinden dönmeyenleriz!' dedi.