Polis ekipleri bayram öncesi emniyet kemeri denetimi gerçekleştirdi

Ramazan Bayramı öncesi, Edirne'de trafik denetimleri hız kesmeden devam ediyor.

TAKİP ET

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, Kurban Bayramı sebebiyle kara yoluyla seyahat edecek vatandaşların emniyet kemeri kullanmasının önemine dikkat çekmek amacıyla "Bu Yolda Sana Çok Güveniyoruz" sloganıyla denetimlerini sürdürdü.

Emniyet güçleri, otogar ve belirlenen noktalarda emniyet kemeri denetimi yaparak sürücüler ve yolcular üzerinde bilgilendirme çalışmaları gerçekleştirdi. Bu denetimlerle birlikte sürücülere, emniyet kemeri kullanmanın hayati önemi ve trafik güvenliğine dikkat çekildi.

Edirne İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil ve Denetleme Şubesi ekipleri, bayram tatili süresince olası kazaların önüne geçmek ve vatandaşların güvenli bir şekilde seyahat etmelerini sağlamak için denetimler aracılığıyla vatandaşları bilgilendiriyor.

Otobüs kaptanı Tuncay Aktaş, seyahatlerde yolcuların can güvenliği için emniyet kemeri takılmasına özen gösterdiklerini söyledi.

Aktaş, “ İstanbul Seyahat'ta çalışıyorum. Zaten her kalkışta polisler yoğun oluyor. Onlar da görevini yapıyor. Uyarıyorlar. Biz de uyarıyoruz herkesi emniyet kemeri takması konusunda. Dikkat ediyoruz özellikle. Tek tek kontrol ediyor muavin arkadaşımız. Şimdi zaten kazaların geneline bakıldığında emniyet kemeri gerçekten çok önemli. Otobüslerde zaten Allah göstermesin kaza yapıldığında hani ezilme büzülme olmuyor. İşte yani çarpmadan dolayı, bunda en önemli şey emniyet kemeri. Takılı olduğunda birşey olmaz, kayıp olmaz. Her araçta önemli madde, oturduğunda ilk takılması gereken, uygulanması gereken emniyet kemeri takıyorsunuz. Emniyet kemeri hayat kurtarır.” Dedi.

Yolculuklarda emniyet kemeri takılarak önlem alınması gerektiğine dikkat çeken Semra Özkan şunları aktardı; “Emniyet kemeri takılması konusunda muhakkak önlem alınması lazım. Özellikle çocuklu arabalarda çocuklara emniyet kemerlerini takalım. Yaz ayı boyunca çok kazalar oluyor. Bayramlarda çok kazalar oluyor. Lütfen takalım. Canımızı garantiye alalım birazcık.”

Hemşirelik bölümü öğrencisi Çağla Tigu, Emniyet kemerinin can güvenliğini sağlayan önemli bir icat olduğunu belirtti. Tigu ,”Emniyet kemeri az önce de bilgilendirme aldığımız gibi bizim kaza anlarında dışarı fırlamamızı ya da arabada sabit kalmamızı sağlayan önemli bir icat. Ben takıyorum her zaman. İstanbul'da yaşıyorum zaten, sıkça otobüse biniyorum. Genel olarak takmaya çalışıyorum. Emniyet kemerinizi takın.” Dedi.