Plastik mıntıkası genişledi
Tunca Nehri kenarında düzenlediği plastik ve atık toplama etkinlikleriyle dikkat çeken Plastiğe Hayır Platformu, temizlik bölgesini genişleterek ilk kez Nato Köprüsü olarak da bilinen Süvari Köprüsü bölgesinde temizlik düzenleyecek. Etkinlik, sonbaharın ilk temizliği olacak.
Tunca Nehri kenarında düzenlediği plastik ve atık toplama etkinlikleriyle dikkat çeken Plastiğe Hayır Platformu, yaz aylarının sona ermesinin ardından sonbahar aylarının ilk etkinliğini Nato Köprüsü olarak bilinen Süvari Köprüsü bölgesinde gerçekleştirecek. 4 Eylül Salı günü Sonbahar aylarının ilk etkinliği olarak 19.00'da gerçekleştirilecek etkinlikle ilgili açıklamalarda bulunan Plastiğe Hayır Platformu gönüllüsü BegonaRodriguez, Süvari Köprüsü'nün bulunduğu bölgedeki problemlere dikkat çekti.
Rodriguez, en önemli sorunun gece saatlerinde bölgede içki içen insanlar olduğunu söyleyerek; 'Günün aydınlık olduğunu saatlerde bölgede alkol içenler daha iyiler. Fakat gece alkol alanlar problem çıkarıyorlar. Gece karanlığında içiyorlar ve çöplerini araçlarının camlarından dışarıya atıyorlar. Alkol içmek için direkt çöplüğe gitmeliler. Alkol aldıktan sonra da sarhoş oldukları için Edirne sokaklarında delirmişçesine araç kullanıyorlar. Ya içmekten vazgeçsinler ya da çöplerini çöpe atsınlar. Bölgedeki gece görüntüsünü ya da doğayı sevmiyorlar. Çünkü yere çöp atıyorlar. Bence alkol kullanmak istiyorlarsa çöplüğe gitsinler' ifadelerine yer verdi.
'Evde poşet toplamaya başladılar'
Plastiğe Hayır Platformu'nun gönüllü çalışmalarıyla ilgili bilgi veren Rodriguez, etkinliklerin 2018-2019 eğitim öğretim yılının başlamasıyla devam edeceğini belirtirken, etkinliklere katılan gönüllü sayısındaki problemi de açıkladı. Rodriguez, düzenledikleri etkinliklere insanların sadece alkış yaptığını ve 1-2 kez katıldığını söyleyerek; 'Yaptığımız etkinlikler bir şov değil. Bu bir acil durumdur ve herkes evden sokağa kadar yapabildiğini yapmalıdır' dedi.Türkiye'de plastik poşet kullanımının 2019 yılında ücretli yapılacağına dair iddiaları da sorduğumuz Rodriguez, iddiaların gerçek olmasını dileyerek; 'Fakat bu konu gündeme geldiğinden beri kadınlar evlerinde poşet biriktirmeye başladılar. Biriktirdikleri poşetleri de daha sonra atacaklar. Aslında Kenya'da poşet kullanımı tamamen yasak. Plastik poşet satmanın, üretmenin ve kullanmanın cezası 40 bin dolar. Ödemediğin takdirde de hapse atılıyorsun' sözlerine yer verdi.