Piyasalar hareketlendi

Merkez Bankası'nın politika faizini beşinci toplantıda da sabit tutma kararı, altın piyasasında hareketliliğe yol açtı. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), son beş toplantısında olduğu gibi, politika faizini değiştirmeyerek yüzde 50 seviyesinde sabit bıraktı.

TAKİP ET

Bu karar, piyasada beklenildiği gibi yankı bulurken, yatırımcıların dikkati yeniden altına yöneldi. Faizlerin sabit kalması, altın fiyatlarında hareketliliği artırarak yatırımcıların ilgisini daha da yoğunlaştırdı. Piyasa uzmanları, altın fiyatlarındaki bu dalgalanmanın, yatırımcıların riskleri dengelemek için güvenli liman olarak altını tercih etmesinden kaynaklandığını belirtiyor.

Edirne'de kuyumculuk yapan Rahmi Cömert, faiz kararı sonrasında piyasalarda hareketlilik olduğunu ifade eden Cömert, ‘'piyasalar 'da hareketlik devam etmektedir. Merkez bankasını faiz kararını sabit tuttu. Bu hareketlilik devam edecek. Kısa vadeli alımlar düşünmesinler yatırım yapacak kişiler. Uzun vadeli düşünsünler. Zaten döviz, altın hepsi yukarı doğru hareket ediyor. Şuan gram altın 2.750 lira, çeyrek altın 4670 lira, yarım altın 9040 lira, tam altın 18.680 liradan alıcısına buluşuyor. Döviz'de aynı şekilde, Euro şuan 37.50 lira, dolarda şuan 33.84 liradan alıcısına buluşuyor. Fiyatlar şuan hepsi yukarı, aşağı yukarı olay yok. Yatırımcılar yatırımlarına davet etsinler.” Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ