Pazarda Ramazan yoğunluğu yaşandı

Edirne'de vatandaşlar pazara Ramazan Ayı hareketliliği getirdi. Ramazan Ayı alışverişi için pazarın yolunu tutan vatandaşlar tezgahlarda yoğunluk oluşturdu. Taze ve günlük ürünleri tercih eden vatandaşlar Ramazanın Ayı'nın ilk günü için hazırlıklarını tamamladı.

TAKİP ET

Mübarek Ramazan Ayı bereketiyle geldi. Edirne'de her hafta Çarşamba günü 1. Murat Mahallesi'nde kurulan sebze-meyve pazarında vatandaşlar yoğunluk oluşturdu. Ramazan Ayı için hazırlık yapan vatandaşlar pazardaki taze ve günlük ürünleri tercih etti. Esnafın yüzü Ramazan yoğunluğundan dolayı güldü. Kahvaltılık ürünlerden, sebze meyveye kadar tüm ihtiyaçlarını pazardan alan vatandaşlar pazara hareketlilik getirdi.

Edirne esnafı Edirne Pazarcılar Odası Başkanvekili Murat Yüksel, Ramazan'ın başlamasıyla birlikte insanların mutfak alışverişine biraz daha fazla zaman ayırdığını söyledi. Murat Yüksel, Ramazan Ayı'nın bereketiyle geldiğini belirterek alışveriş hareketliliğinden memnun olduklarını aktardı.

Geçtiğimiz haftalarda işlerinin durgun olduğunu belirten Yüksel, “Bu hafta Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla işler arttı. Pazarda yerli ve taze ürünler var. Vatandaşlar Ramazan Ayı'nda iftar ve sahur sofralarını yerli ürünlerle süslemek için pazardan alışveriş yapmalı.” Dedi.

Pazar Esnafı Bülent Korkan ise, geçtiğimiz haftalara göre Ramazan Ayı dolayısıyla pazarda hareketlilik yaşandığını ifade etti. Ebru Yıldız Günenç

EBRU YILDIZ GÜNENÇ