Pavli Panayırı 8-11 Eylül tarihlerinde misafirlerini ağırlayacak

Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen Pavli Panayırı'nın bu yıl 112'incisi gerçekleştirilecek. Sultan II. Abdülhamit'in fermanı ile ilk kez 1910 yılında kurulmaya başlanan panayır halk arasında '˜Sonbahar Panayırı' ve '˜Pomak Bayramı' olarak da anılıyor.

TAKİP ET

Ergene Nehri kenarına kurulan Pavli Panayırı'nın bu yıl 112'incisi düzenlenecek. Panayır kapsamında oluşturulan alana lunapark, açık hava lokantası ve tezgahlar kurulacak. 4 gün boyunca devam edecek olan panayır 8-11 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Pavli, halk arasında Pehlivanköy' e verilen isim olarak biliniyor. Pehlivanköy' den bahsederken eskiler hala bu ismi kullanmayı tercih ediyor. Vatandaşlar tarafından'˜Pavli' ismi önünde veya ardında herhangi bir sıfat kullanılmadan Pehlivanköy' ün '˜Sonbahar Panayırı' olarak da adlandırılıyor.

Geleneksel olarak bir asırdan fazla süredir düzenlenen Pavli Panayırı kapsamında halk tarafından römorklar süslenecek ve panayır alanında konaklanacak.

8-11 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek panayır için tüm hazırlıklar tamamlandı. Kırklareli'nin Pehlivanköy ilçesinde düzenlenen panayır için Ergene Nehri kenarında oluşturulan alan günler öncesinden hazırlandı. 4 gün boyunca sürecek panayır, Türkiye'den ve yurt dışından gelen misafirlerini ağırlayacak.

Pehlivanköy İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Açıkel yaptığı açıklamada bu yıl rekor bir katılım beklediklerini söyledi.

'Herkesi bu eğlenceye ortak olmaya davet ediyoruz'

Açıkel; 'Trakya'nın en eski ve hala düzenlenen geleneksek tek panayırı PavliPanayırı'dır. Yöre halkı günler öncesinden hazırlıklarını tamamladı. Heyecanla panayır günün bekliyoruz. Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre rekor bir katılım bekliyoruz. Geçtiğimiz yıl pandemi gölgesinde düzenlemiştik. Gerçek panayır ruhunu ve coşkuyu çok özledik. Sadece ülkemizden değil yurt dışından da gelen misafirlerimiz olacak. Herkesi bu eğlenceye ortak olmaya davet ediyoruz' Dedi.
Umut Poyraz