Palamut bolluğu yaşanıyor

Türkiye'de av sezonunun başlamasıyla beraber palamut bolluğu da yaşanıyor. Denizlerdeki verimli av sezonu, palamutun bolca yer almasını sağlarken, fiyatlar da vatandaşın alım gücüne uygun ilerliyor.

TAKİP ET

Balıkçıların hava ve deniz koşullarına göre fiyatlarda değişiklik görülebilecek bu dönemde, özellikle palamut avının yoğunlaştığı görülüyor.

Edirneli balıkçı Yusuf Çimen, “Palamut hem bol hem de büyümeye başladı. Fiyatlar 125 ile 150 lira arasında değişiyor ve vatandaşın ilgili yüksek.” Sözlerini kullandı.

Çimen, palamutun bu sezon tezgâhlarda baş tacı olduğunu ifade ederek fiyatların uygun seviyelerde kalmasının hem esnaf hem de tüketicinin yüzünü güldürdüğünü belirtti.

Balıkçı olarak palamuttan başka balık tercih etmediğini belirten Yusuf Çimen, “palamut sezonunun ikinci yarısında balıkların büyüdüğünü ve fiyatların da uygun olduğunu aktardı. Sezon başında 600 gram civarında olan palamutların bugün 1,5 kiloya yakın olduğunu söyleyen Çimen, balığın fiyatının da 125 ile 150 lira arasında değişiyor.” Dedi.

Palamutun rakibi olmadığını söyleyen Çimen, “Bizim denizlerimiz dalgalı, akıntılı. Balıklar yerinde durmuyor, fiyatlar da ona göre dalgalanıyor, palamudun rakibi yok. Palamut en iyisi” İfadelerini kullandı.

Çimen ayrıca, yaklaşık 15-20 gün sonra çinekopun geleceğini ancak hava koşullarının bu gelişimi geciktirdiğini belirtti. Havaların sıcak gitmesi nedeniyle denizlerin soğumadığını söyleyen tecrübeli balıkçı, “Çinekop bol olursa fiyatlar 150 liraya kadar düşer,” dedi.

EBRU YILDIZ GÜNENÇ