Ortaokul ve liselerde yüz yüze eğitim tekrar başladı

Kovid-19 salgınıyla mücadelede kademeli normalleşme takviminin açıklanmasının ardından geçtiğimiz hafta ilkokullarda yüz yüze eğitim başlamıştı. Bu kapsamda uzun bir aranın ardından ortaokullarda yüz yüze eğitime başladı. Yeniden sınıflarına kavuşmanın heyecanını yaşayan TED Edirne Koleji ortaokul öğrencileri, sabahın erken saatlerinden itibaren okulun yolunu tuttu.

TAKİP ET

Öte yandan sabahın erken saatlerinden itibaren okul özlemiyle kapıda bekleyen Edirne İstiklal Ortaokulu öğrencileri, bahçede sosyal mesafe kuralına riayet ederek sıraya girdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından tek sıra halinde sınıflarına yönlendirilen öğrenciler kendilerine ayrılan sıralara oturdu.

Milli Eğitim Bakanlığı, yüz yüze eğitimin detaylarıyla ilgili yazılı açıklama yapmıştı. Bu kapsamda 1 Haziran'da ders başı yapan ilkokulların ardından 7 Haziran Pazartesi ortaokul ve lise öğrencileri de, seyreltilmiş gruplar halinde haftada iki (2) gün olacak şekilde yüz yüze eğitime başladı.

Müzik dersi okulun bahçesinde işlendi

Öğretmenleri ve arkadaşlarıyla buluşmanın heyecanını ve mutluluğunu yaşayan TED Edirne Koleji öğrencileri, salgınla mücadele kapsamında uzun bir aranın ardından yeniden ders başı yaptı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sosyal mesafeye uygun şekilde sıraya giren öğrenciler tek tek sınıflarına koştu. Kolejin 5. Sınıf öğrencileri müzik dersini okulun bahçesinde işledi.

Öğrencileri girişte karşılayarak yüz yüze eğitimin hayırlı olmasını dileyen Edirne İstiklal Ortaokulu Müdürü Yakup Öz, Kovid-19 salgın tedbirlerine uyumun önemine dikkat çekti.

İstiklal Marşı öncesi öğrencilere maske, sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyuma özen göstermeyi hatırlatan Okul Müdürü Öz, Öğrencilere salgın tedbirleri kapsamında teneffüslerde de tokalaşma, sarılma gibi yakın temasta bulunmamaları konusunda uyarıda bulundu.

İstiklal Marşı öncesi sosyal mesafeye uygun şekilde sıraya giren öğrenciler, hem teneffüs aralarında hem de sınıflarında salgın tedbirlerine uyacaklarını söylediler.

'Heyecanla erkenden okulun yolunu tuttuk'

Salgın sürecinde öğretmenlerini, arkadaşlarını ve sınıfını çok özlediğini söyleyen Edirne İstiklal Ortaokulu 6.sinif öğrencisi Dilara Zurnacı, yeniden ders başı eğitim yapacak olması nedeniyle erkenden okulun yolunu tuttuğunu aktardı.

'Okulda da salgın tedbirlerine uyumu ihmal etmeyeceğiz'

Salgın sürecinde evde çok sıkıldığını ve uzun bir aranın ardından yeniden okuluna kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade eden Hira Nur Güler; 'Okulumuzu ve arkadaşlarımızı çok özledik. Salgın sürecinde kurallara uyumu eksik etmedik. Şimdi okulda yine aynı şekilde kurallara uyacağız. Maske mesafe ve hijyen tedbirleri salgında büyük önem taşıyor. Bu yüzden okulda da arkadaşlarımızla teneffüslerde oyun oynarken bu kuralları göz önünde bulundurarak hareket edeceğiz' dedi.

Öte yandan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda tüm öğretmenlerin ve eğitim çalışanlarının Sağlık Bakanlığı tarafından aşı randevularının tanımlandığı ve E-Nabız üzerinden alınabileceğinin müjdesini vermişti.

Burak Dalkıran