ÖNCE FESİH ETTİLER, ARDINDAN YENİSİNİ KURDULAR

Edirne Muhtarlar Derneği, gerçekleştirdikleri olağanüstü genel kurulla kendilerini feshetti. Artık Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği olarak devam edeceklerini aktaran Başkan İrfan Tasmalı, düzenledikleri olağan genel kurul ile yönetimin belirlendiğini söyledi.

TAKİP ET

Edirne Muhtarlar Derneği, düzenledikleri genel kurul ile kendilerini feshetti. Ardından Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ni kuran yeni yönetim köy muhtarlarını da bünyelerine dâhil ederek dernek çatısı altında birleşti.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Tek liste ile gidilen olağan genel kurulda Başkan İrfan Tasmalı, güven tazeledi.

Edirne Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği'ne asil üye olarak İrfan Tasmalı, Haluk İnağ, Necmettin Ersaçmış, Zeki Yaşagör, Cem Yılmas, Mehmet Üstün, Tevabil Çevik, Mehmet Güç, Saim Kulaklı, Metin Tekirdağlı, Denetim Kurulu asil üye olarak Emin Özbostan, Reşit Özcan, Alaaddin Akdağ, Yönetim kurulu yedek üyeliğine Turhan Kılıç, Orhan Nazır, İrfan Deniz, Şafak Gündoğdu, Ferruh Yeşil, Vedat Çınar, Denetim Kurulu yedek üyeliğine ise Hasan Kıyı, Mehmet Hamdi Aksoy, Ergin Karabayır seçildi.

Yönetim kurulu faaliyetleri ve tahmini bütçenin okunmasının ardından, aidatların artırılması önerisi kabul edildi. 7 kurucu üye ile 23 Temmuz tarihinde onaylanan dernek tüzüğünden aldıkları yetkiyle gerekli çalışmalara başladıklarını ifade eden Tasmalı, 'önce lüzumlu olan defterleri ve tahsilat makbuzlarını kaşeleri temin ettik. üyelerimizi derneğe kayıta başladık derneğimize merkez mahalle muhtarlarımızı 24 olarak kayıt ettik. Merkez köylerimizinden 21 muhtar kaydettik, dernek kurmayan Lalapaşa ilçemizden 17 muhtarımız üye olmuştur Süloğlu ilçemizden yeterli sayı olmadığından derneğimize 12 muhtar kayıt olmuştur.' İfadelerini kullandı.

'Muhtarlarımızın tek vücut olmasını istiyoruz'

Edirne'de bulunan dernekler ile birleşerek Edirne Muhtarlar Federasyonunu kurmak istediklerini aktaran Tasmalı, 'Bu konuda bizlere yardımını esirgemeyen dernekler konusunda deneyimli olan sayın valimize dernekler müdürümüze ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz biliyorsunuz derneğimizin belediyemiz tarafından tahsis edilmiş kirası elektrik su bedeli tarafımızca ödenmeyen belediye muhtarlar müdürlüğü ile hizmet görmekteyiz bize hiçbir zaman destegini esirgemeyen sayın belediye başkanımıza daire müdürlerimize şahsım ve temsil ettiğim dernek üyeleri adına teşekkür ederim. ilçelerimizde kurulan derneklerde her ilçemizin bir derneği bulunmaktadır bizim merkez ilçemizde iki adet dernek ile temsil edileceğiz buda biz dernek yöneticilerimizi üzmektedir muhtarlarımızın ileriki günlerde bu konuyu iyi şekilde değerlendirip tek vücut olmalarını canı gönülden istemekteyiz.' Dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'da yeni derneğin hayırlı olmasını diledi.

Barış Karapaça