Okula hazırlamada oryantasyonun önemi

Yeni eğitim-öğretim döneminin başlamasına kısa bir süre kala oryantasyon sürecinin çocuklarda yaptığı olumlu etkiyi anlatan TED Edirne Koleji Rehberlik Öğretmeni Gizem Kızmaz, sürecin çocukların okula alışmalarını hızlandırdığını, sağlıklı iletişim kurmalarını sağladığını ve erken kalkma disiplinini öğrettiğini söyledi.

TAKİP ET

‘Oryantasyon okula hazırlıyor'

Okullarda oryantasyon eğitimleri 2 Eylül'de başlayacak. Süreçle ilgili açıklama yapan TED Edirne Koleji Rehberlik Öğretmeni Gizem Kızmaz, ‘'Oryantasyon sürecini öğrencileri okula psikolojik olarak hazırladığımız uyum programı olarak gerçekleştiriyoruz. Öğrenciler, öğretmenler ile bağ kuruyorlar. Bu bağın çok önemli olduğuna inanıyoruz. Çünkü çocuğu okula getirebilen en önemli faktör öğretmeniyle kurduğu bağ ve öğretmenini sevmesidir. Biz bu sebeple oryantasyon programında tüm öğretmenleri öğrencilerle tanıştırıyor ve bağ kurmalarına çalışıyoruz.” Dedi.

Uyum sürecinde arkadaşlarını tanıdıklarını dile getiren Kızmaz; “Aslında tam olarak fiziksel ve duygusal anlamda okula hazırlık süreci eğitimini alıyorlar. Örneğin sabah okul saatinden önce uyanmayı, kahvaltı etmeyi, okul kıyafetini giyip, okula gelmeyi, rutinler oluşturup öğrenerek hazırlık sürecine giriyorlar. Biz bunu aşamalı şekilde planlıyoruz. Çocuklar tüm gün okulda bulunuyorlar. Okula yavaş yavaş aşamalı şekilde alıştırıyoruz.

Okulda rehberlik derslerinin de olacağını, öğretmen ve arkadaşları ile ilişki kurmaları için çeşitli oyunlar oynatacaklarını aktaran Kızmaz, “9 Eylül öncesinde okula daha güvenli gelmeleri için arkadaşlarıyla, öğretmenleriyle bağ kurmalarını sağlamak, okulun fiziksel şartlarını sağlamak yaptığımız rutinlerle tam hazır gelmelerine amaçlıyoruz.” Diye konuştu.