Oktar'ın tazminat taleplerine ret

Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi, kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın gazeteci - yazar Hıncal Uluç, Mine Kırıkkanat ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a ayrı ayrı açtığı manevi tazminat davalarını reddetti.

TAKİP ET

Edirne 2. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde ilk olarak Oktar'ın Hıncal Uluç'a köşe yazısı nedeniyle açtığı 10 bin TL'lik manevi tazminat davası görüldü. Davaya Uluç'un avukatı katılmazken, Oktar'ın avukatı duruşma salonunda hazır bulundu. Oktar'ın avukatı mahkemeden davanın kabulünü talep etti. Mahkeme, Oktar'ın talebini haberin güncel değeri olduğu ve 'basın özgürlüğü' kapsamında değerlendirerek reddetti.

Erbaş'ın sözleri 'ağır eleştiri'

Mahkeme, Oktar'ın Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'a açtığı 5 bin TL'lik manevi tazminat davasını da Erbaş'ın Oktar için sarf ettiği sözlerin 'ağır eleştiriyi aşan nitelikte beyan' olmadığını değerlendirerek, reddetti.
Kırıkkkanat'ın kitabına da dava

Mahkeme son olarak davacı Oktar'ın, gazeteci '' yazar Mine G. Kırıkkanat'a 'Adnan'ın Tek Taşı' isimli kitabı nedeniyle açtığı manevi tazminat davasını karara bağladı. Duruşmada, Oktar'ın avukatı ile Kırıkkanat'ın avukatları hazır bulundu. Oktar'ın avukatı, Kırıkkanat'ın kitapta yer alan ithamlarının hakaret mahiyetinde olduğunu savunarak, davanın kabulünü talep etti. Davalı Kırıkkanat'ın avukatları ise dava konusunun kitap olduğunu ve davalının ifade, basın ve yayma hakkını kullandığını ifade ederek, davanın reddini talep etti. Mahkeme, Oktar'ın Mine G. Kırıkkanat, yayımcı Haluk Hepkon ile Kırmızı Kedi Yayınevine yönelik 50 bin TL'lik manevi tazminat talebini reddetti.
Twitter'da paylaştı

Kırıkkanat, davanın reddedildiğini Twitter üzerinden avukatlarını etiketleyerek, 'Edirne'den müjde verdiler. Varolsunlar' sözleriyle paylaştı.