ÖĞRETMENLER UZMAN VE BAŞÖĞRETMENLİK İÇİN 19 KASIMDA SINAVA GİRECEK

Uzman ve başöğretmenlik için sınava katılacak öğretmenler için yapılan Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı giriş belgeleri erişime açıldı. Sınav 19 Kasım 2022 Cumartesi Günü yapılacak.

TAKİP ET

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Sınavı giriş belgeleri Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi(ÖSYM) tarafından erişime açıldı. 19 Kasım 2022 Cumartesi günü yapılacak Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı giriş belgeleri, basvuru.meb.gov.tr adresinden veya E-devlet üzerinden görülebilecek.

Uzman ve başöğretmenlik için sınava katılacak öğretmenler, MEBBİS ve e-Devlet şifreleri ile sisteme girerek belgelerine erişebilecek. Adaylar www.meb.gov.tr internet adresinden uzman öğretmenlik sınav yerlerini T.C kimlik numaraları ve kişisel bilgileri ile sorgulayabilecekler. Söz konusu sınavda toplam 100 soru sorulacak ve adaylara tam 150 dakika süre verilecek.

Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik sınav giriş yerleri için beklenen açıklama Milli Eğitim Bakanlığı'ndan geldi. Gerekli eğitimlerini tamamlayan ve yazılı sınavlara başvuru yapan öğretmenler, sınav giriş belgelerini meb.gov.tr üzerinden alacak. Sınav giriş belgesinde adayların hangi bölgede, binada, salonda ve sıra sınava gireceği yer alacak. Haber Merkezi