ÖĞRENCİLER KURULAN KORO SAYESİNDE YETENEKLERİNİ KEŞFEDİYOR

Edirne'de Mimar Sinan Ortaokulu'nda gerçekleştirilen koro çocukların hem yeteneklerini keşfetmesine olanak sağlıyor hem de okula olan ilgileri artıyor. Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro sayesinde öğrencilerin devamsızlık sorunlarında büyük ölçüde ortada kalktı.

TAKİP ET

Edirne'de Mimar Sinan Ortaokulu'nda oluşturulan koro çocukların yeteneklerini keşfetmesine olanak sağıyor. Ortaokul öğrencilerinden oluşan koro sayesinde çocukların okula ilgisi artıyor.

Kurulan koro sonrası devamsızlık sorunlarının büyük ölçüde ortadan kalktığını söyleyen Mimar Sinan Ortaokul Müdürü Gözde Dönmez Alkış, 'Çocuklarımız okulumuzda bulunan çocuk atölyesinde yetenekleri ve ilgileri doğrultusunda bir koro oluşturmaya çalışıyorlar. Ritim çalışmaları yapıyorlar. Aynı zamanda burada gerçekleştirdikleri çalışmalar çocukları okula bağlı tutuyor. Ve bu sayede okulda ki devamsızlık sorununu da büyük ölçüde çözmüş oluyor'

Koronun öğrencilerin okula daha bağlı kalmasını sağladığını ifade eden Mimar Sinan Ortaokulu Müzik Öğretmeni Alper Ocak, 'Müzik atölyemizde öğrencilerin yetenekleri doğrultusunda gerekli ritim ve enstrüman çalışmalarını yapıyoruz. Enstrüman çalmaları daha pozitif olmalarını sağlıyor. Devamsızlık sorunlarını da azaltıyor. Bu yönde de olumlu etkiler yaratıyor' şeklinde konuştu.

Darbuka çalmayı çok sevdiğini söyleyen Mimar Sinan ortaokul öğrencisi Emirhan Urtekin, 'Okulumu çok seviyorum müzik aletlerini deniyorum ve keşfediyorum. Güzel sanatlar lisesinde okumayı düşünüyorum. Burada müzik aletlerini çalmayı öğreniyoruz. Okula istekli şekilde geliyorum ve atölyeyi seviyorum. Her gün okula gelmek istiyorum' dedi.

Boş vakitlerinde atölyede ritim çalışması yaptığını aktaran Mimar Sinan ortaokul öğrencisi İrem Nur Aydın, güzel sanatlar lisesinde okumayı düşündüğünü ve öğretmenlerinin de bunun için yardımcı olduğunu ifade etti.

Okula severek geldiğini söyleyen Mimar Sinan ortaokul öğrencisi Defne Çolak, 'Buraya çok severek geliyorum. Yeni koro çalışmasına başladık. Güzel sanatlara gitmek istiyorum' dedi.

Umut Poyraz Emircan Güllü