Narin için dua okundu, helva dağıtıldı

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedenine ulaşılan Narin Güran (8) için helva dağıtıldı. Etkinliğe katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, yaşanan acı olayın son olmasını diledi. İba, sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

TAKİP ET

Edirne'de 21 Ağustos'ta Diyarbakır'ın Bağlar ilçesinde kaybolan ve 19 gün sonra dere kenarında cansız bedenine ulaşılan Narin Güran için helva dağıtıldı.

Güran bedeni, köyüne yaklaşık 2 kilometre mesafedeki dere yatağında jandarma ekiplerince bulunmuştu. Türkiye'de her kesim tarafından tepkiyle karşılanan olay neticesinde 22 şüpheli gözaltına alınmıştı.

Edirne'de esnaf Fuat Koçer, katledilen 8 yaşındaki Narin Güran'ın anısına iş yerinin önünde dua okuttu.

Kocasinan Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi'nde okutulan duada helva dağıtıldı.

Böyle caniler ne Vatanı, ne de çocukları sever diyerek yaşanan olayı kınayan Edirneli esnaf Fuat Koçer, "Atatürk'ün bir sözü var çocukları sevmek vatanı sevmektir. Böyle caniler ne vatanı ne de çocukları sever. Biz bu Vatanı ve çocukları kimseye yar etmeyiz. Bu vatan topraklarında çiğ süt emmiş canilere yer yoktur. Allah Narin kızımızın mekanını cennet eylesin” dedi.

Etkinliğe katılan AK Parti Edirne İl Başkanı Belgin İba, "Hayırsever Fuat kardeşimizin yaptığı duasına katıldık. Buradan da Türkiye'ye bir ses verdik. Evlatlarımız ölmesin, katledilmesin. O hepimizin evladıydı çok üzgünüz. Günlerce sağ salim bulunması için dua ettik. Ama günü sonunda maalesef evladımızı ölü olarak bulduk. Hiçbir evlat ölmesin, hiçbir yavrumuz öldürülmesin. Bunun için bir anne olarak sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ne gerekiyorsa yapmaya hazırız. Yaşanan bu acı olayın son olmasını diliyoruz" ifadelerine yer verdi.

Etkinliğe katılan Edirne Belediye Başkan Vekili İlknur Özcan ise, "Narin'e Allah'tan rahmet diliyorum. Yaşanan olay çok acı. Hepimiz anneyiz Narinler ölmesin, evlatlar ölmesin, çocuklarımıza dokunulmasın. Tüm Türkiye'nin başı sağ olsun" dedi.

Yapılan duanın ardından katılımcılara helva ikram edildi. Sercan Güder

SERCAN GÜDER