Muhtarsız mahallenin isyanı

Meydan Mahallesi sakinleri mahallelerinde muhtarlık binası bulunmadığı için topladıkları imzaları Edirne Valiliği'ne iletti. Mahallenin 30 yıldır mahalle dışından yönetildiğini ifade eden mahalleliler, muhtarın mahallede bulunmasını ve sorunlarla ilgilenmesini istediler. Duruma isyan eden bir mahalleli 'Biz de hizmet istiyoruz' dedi.

TAKİP ET

Edirne merkeze bağlı Meydan Mahallesi'nde muhtarlık binası bulunmaması mahalle sakinlerini harekete geçirdi. Topladıkları imzaları Edirne Valiliği'ne ileten vatandaşlar muhtarın bir an önce mahalle sınırları içerisinde görev yapmasını istediler.

Mevcut muhtar Emin Özbostan'ın vatandaşın işlerini Alipaşa Çarşısı'ndaki dükkanında yaptığını belirten mahalle sakinlerinden Ahmet Karababa, 'Her mahallede olduğu gibi biz de muhtarlık binası istiyoruz. Muhtarımız mahallede bulunsun. Muhtar mahallede bulunmadığı için mahalleye gerekli ilgiyi de gösteremiyor. Dükkanından işleri döndürmeye çalışıyor. Muhtarımız mahalleye dönsün, sorunlarla ilgilensin. Biz de hizmet istiyoruz' dedi.

'Muhtar mahallede oturmuyor'

Meydan Mahallesi'nde 2 dönemdir muhtar seçilen Emin Özbostan'ın mahallede oturmadığına dikkat çeken Karababa, 'Muhtar mahallede oturmuyor. Binevler'de oturuyor. Adres olarak babasının evini gösteriyor. Her mahallede muhtarlık binası var, bizde 30 yıldır yok. Vatandaş onun işyerine ayağına gitmek zorunda değil. Dükkanını soğuk havalarda bazen saat 11'de açtığı oluyor. Bir işimiz düştüğünde mecburen onu beklemek zorunda kalıyoruz' diye konuştu.

'Belediye muhtarlık yapıyor'

Muhtar Emin Özbostan'dan önce babası Necati Özbostan'ın 20 yıl muhtarlık yaptığını hatırlatan Karababa, 'Kendisinden önce babası 20 yıl muhtarımızdı, binamız yoktu. Şimdi oğlu 2 dönemdir muhtar, halen bir binaya sahip değiliz. Kendisiyle konuştuğumuzda seçimlerden sonra yapacaklarını söyledi. Seçimlerin üzerinden yaklaşık 9 ay geçti halen ses seda yok. Muhtarlık için mahallede uygun yerler var. Belediyeye yeri göster hemen yapıyor. Muhtarımızın dükkanı olduğu için işine gelmiyor. Bu yüzden mahallede bulunsun istemiyor' şeklinde konuştu.

Erdoğan'dan muhtarlık müjdesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen 43'üncü Muhtarlar Toplantısında, Edirneli muhtarlarla da bir araya gelmişti. Toplantıda konuşan Erdoğan, bazı belediyelerin kendi inisiyatifleriyle muhtarlık binaları yaptığını ancak çoğu mahallede muhtarlık binasının olmadığına değinerek, şöyle devam etti: 'Bugün size yeni bir müjdem var. Ülkemizin her yerinde, ihtiyaç duyulan yerlerde muhtarlık binaları yapılması kararı aldık. İçişleri Bakanımla birlikte Kaymakamlar Toplantısı'ndan sonra bunu aramızda görüştük ve karara bağladık. Hazine envanterinde bu iş için uygun olan araziler ki Maliye Bakanımızla da bunu paylaştık, valiliklere ve kaymakamlıklara tahsis edilecek. Onlar da imkanlar ölçüsünde bu yerlere muhtarlık hizmet binaları inşa edecekler.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, açıklamalarına şöyle devam etti: 'Bütün bunlar karşılığında sizlerden tek bir isteğimiz, tek bir beklentimiz var, o da mahallenize en güzel hizmeti yapmanızdır. Sizler mahallenizin, mahalle halkının meseleleriyle ne kadar yakından ilgilenir ne kadar çok derde derman olursanız milletimiz de ülkesine, devletine o derece güçlü şekilde sahip çıkacaktır.'