Muhtardan, Mahalle Sakinlerine Yönelik Sağlık Taraması Uygulaması

Edirne' Merkez Medrese Ali Bey Mahallesi Muhtarlığı tarafından mahalle sakinlerine yönelik sağlık taraması uygulaması gerçekleştirildi. Sağlık ekiplerinin mahalle muhtarlığı karşısındaki alana açtıkları standa gelen vatandaşların kan şekeri, tansiyon ve boy-kilo ölçümleri yapıldı.

TAKİP ET

Medrese Ali Bey Muhtarlığı karşısındaki alana stant açan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri, mahalle sakinlerine sağlık taraması ve bilgilendirme broşürleri dağıtıldı. Yapılan ölçümler sonrası hastalıkları ile ilgili sağlık ekiplerinden bilgi alan vatandaşlar ilgili bölümlere ve sağlıklı yaşam merkezlerine yönlendirildi.

Pandemi döneminde sağlık kontrollerini ihmal eden vatandaşlar için düzenlenen bu uygulama büyük fırsat oldu. Sağlık taraması yapılacağını duyan vatandaşlar, bu taramaların çok yararlı olduğunu belirtti.

En önemli zenginliğin insan sağlığı olduğuna dikkat çeken Medrese Ali Bey Muhtarı Nesrin Günay, salgında yaşanan can kayıpları için kontrol amaçlı sağlık taraması yapılmasının gerekli olduğu düşüncesini ifade etti.

Tansiyon, şeker, boy kilo gibi rutin kontrol ve ölçümler yapıldığını aktaran Muhtar Günay, 'Burada ayrıca hekimlerimiz tarafından bilgilendirme yapılıyor. Aile sağlığı merkezlerimize yönlendiriyorlar. Sigara bırakma ve diğer hastalıklar için sabahtan beri çok yoğunluk yaşandı. Özellikle sigara bırakmak isteyenler buraya danışmaya geldi. Gereken yerlere yönlendiriliyorlar. Diğer işlemler için de tarih ve randevu veriyorlar. Sağlık her şeyden önemlidir. Bunun için sağlığımızı çok dikkate almalıyız' ifadelerine yer verdi.

İnternetten muhtarın paylaşımını görüp geldiklerini ve rutin kontrollerini yaptırdığını söyleyen mahalle sakini Gülşen Koçan, bu sağlık taramalarının mahallede yapılmasının çok güzel olduğunu belirtti.

Bu yapılan sağlık taramasının çok iyi ve güzel bir şey olduğunu söyleyen mahalle sakini Müzeyyen Arıcı, 'Tansiyon, Kilo kontrolü yaptırdım. Muhtar bize arayıp söyledi. Biz de geldik sağlık taraması yaptırdık' dedi.

Barış Karapaça