Müftülüğün yaz kursları başladı

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte ülke genelinde olduğu gibi Edirne'de de İl Müftülüğü bünyesinde yaz Kur'ân Kursları başlatıldı.

TAKİP ET

Öğrencilerin yaz mevsimini verimli geçirmeleri amacıyla çeşitli kurslar açılıyor. Bunlardan birisi de İl Müftülüğü bünyesinde açılan Kuran Kursları. Yaz Kur'ân Kursları'nın başladığını duyuran İl Müftüsü Hasan Başoğlu, kurslar hakkında bilgi verdi.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl yaz tatili süresince camilerde ve Kur'an kurslarında açılan ve milyonlarca öğrenciye hitap eden Yaz Kur'an Kurslarının, bu yıl 1 Temmuz 2024 tarihinde eğitime başladığını söyleyen Başoğlu, "Gündüzlü olarak 7 haftalık tek dönem halinde uygulanacak eğitim, 01 Temmuz-16 Ağustos 2024 tarihleri arasında olacaktır. Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgilerin öğretildiği kurslarımız, yaz tatilinde çocuklar ve gençler için büyük bir eğitim fırsatı sunmaktadır. Sevgili veliler; Burada şunu hatırlatmak istiyorum ki çoğumuz ilk dini bilgilerini yaz Kur'ân kurslarında öğrendi. Abdest almayı, namaz kılmayı, Kur'ân okumayı hep buralarda öğrendik. En güzel arkadaşlıkları burada kurduk. Öyleyse geliniz bu yaz, çocuklarımızı mahallemizdeki camimize gönderelim ve her biri alanında uzman olan hocalarımıza emanet edelim. Bu konuda sizleri duyarlı olmaya davet ediyor, atalarımızın deyişiyle 'Ağaç yaşken eğilir' diyorum" ifadelerine yer verdi.

Ayrıca Yaz Kur'ân Kursları'nın açılışı münasebetiyle İl Müftü Yardımcısı Fatih Samet Okumuş, Mevlânâ Camii'nde eğitim gören çocukları ziyaret ederek çocuklar ve görevlilerle sohbet etti.

Müracaatların cami ve kurs görevlileri aracılığıyla yapıldığı belirtildi.

Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN