Minik bedenlere duruş eğitimi

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş olduğu '˜Sağlık için okullardayız' projesi kapsamında Mithatpaşa Ortaokulu'nda öğrencilere skolyoz (omurga eğriliği) taraması ve doğru duruş eğitimi verildi. Öğrencilere doğru duruş teknikleri uygulamalı olarak anlatılırken programın sonunda skolyoz taraması gerçekleştirildi.

TAKİP ET

Edirne İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün paydaş olduğu '˜Sağlık için okullardayız' projesi kapsamında Mithatpaşa Ortaokulu'nda skolyoz (omurga eğriliği) taraması ve doğru duruş eğitimi düzenlendi. Mithatpaşa Ortaokulu konferans salonunda düzenlenen programa Edirne Valisi Ekrem Canalp'in eşi Dr. Ayten Canalp, Edirne İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Cengiz Kalkan, Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Canalp, okul müdürleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldılar.

Edirne ilindeki okullarda öğrencilere skolyoz taraması yapmak, skolyozu olan öğrencilerin tespit edilerek tedavilerini gerçekleştirmek amacıyla düzenlenen projenin açılış programında Mithatpaşa Ortaokulu öğretmen ve öğrencileri tarafından hazırlanan skolyoz farkındalığı videoları gösterilirken; programın açılış konuşmasını İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Önder Arpacı yaptı.

Arpacı, konuşmasında beslenme dostu okullar, beyaz bayrak, hareket et sağlıklı kal projelerinin ardından okullarda skolyozu fark et, sağlıklı yaşama devam et projesinin başlatıldığını söylerken; 'Skolyoz yani duruş bozukluklarının erken yaşta fark edersek, hayatımızın her kademesinde doğru duruşu öğreniriz. Bu da bizim ileriki yaşlarda karşılaşacağımız sorunları önceden fark etmemizi sağlıyor. Bildiğimiz bilgilerin üzerine koyarak yeni bilgiler inşa ediyoruz. Onu da bu projelerle sağlamış oluyoruz. Eğitimin 3 önemli boyutu vardır. Bir tanesi zihin eğitimi, diğeri duygu eğitimi, bir diğeri de beden eğitimidir. Biz bugün sadece ders çalışmayı değil, beden eğitimi vermeye çalışıyoruz. Bugünkü proje de beden eğitiminin bir parçasıdır. Bu proje de beden eğitiminin ya da ders çalışırken doğru duruşlarımızın önemini vurgulamaktadır' dedi.

Skolyoz taraması ile sona erdi

Arpacı'nın konuşmasının ardından programda İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Birimi Görevlisi Bahtışen Mutlu tarafından öğrencilere skolyoz eğitimi verildi. Mutlu, eğitim sırasında omurga eğriliği ve doğru duruş tekniklerini öğrencilere uygulamalı olarak gösterdi. Eğitimin sonunda projeye katılan öğrencilere skolyoz taraması gerçekleştirildi.