Mevlid-i Nebi programı düzenlendi

Edirne Müftülüğü tarafından Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla program düzenlendi.

TAKİP ET

Mevlid-i Nebi haftası olması nedeniyle Türkiye'nin her yerinde bir anma programı yapıldığını dile getiren Edirne İl Müftüsü Alettin Bozkurt, bu seneki temanın Hz. Peygamber ve vefa toplumu olarak belirlendiğini söyledi.

Daire müdürlerini, imamları, müeezinleri, gençleri ve cami cemaatini programa davet ettiklerini ifade eden Bozkurt, 'Konferansımıza konuşmacı olarak Eğitimci yazar Ahmet Çağlayan hocamızı davet ettik. İnşallah az da olsa Peygamber efendimizin hayatını topluma örnek teşkil etmesi amacıyla halkımıza aktaracağız.' Dedi.

'Peygamberimizin bize hatırlattığı bu değeri hafızalarımızda yenilemeye çalışacağız'

Her yıl tematik olarak konuların işlendiğini belirten Eğitimci Yazar Ahmet Çağlayan, 'Bu yıl ülke çapında vefa ağırlıklı özellikleri gündeme getirilecek. Vefa içinde yaşadığımız toplumun önemli bir değeri. Değerler içimizdeki bizin aynasıdır. Değerler, geçmişimizden günümüze taşıdığımız mirasımızdır. Beni bize dönüştüren eylemlerimizdir. Değerlerle ilgili kavramları peygamberin öncülüğünde bu toplumun insanına gencine ve her kesimdeki yaşayan halkla bütünleştirmek bizim de görevimizdir. Diğer insanlarımızın unuttuğu ve peygamberimizin bize hatırlattığı bu değeri hafızalarımızda yenilemeye çalışacağız' ifadelerini kullandı.

Barış Karapaça