METEOROLOJİ KUVVETLİ SAĞANAK'A KARŞI UYARDI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi Trakya bölgesinde etkili olacak kuvvetli sağanak ile oluşabilecek su baskını, sel, yıldırım, ulaşımda aksamalara karşı uyarıda bulundu.

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi tarafından Trakya'yı etkisi altına alacak kuvvetli sağanak'a karşı uyarılarda bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıkalmada şu ifadelere yer verildi; 'Trakya'yı etkisi altına alacak kuvvetli sağanak'a karşı yaptığı açıklamada 14 Ekim Perşembe günü Trakya'nın Batı kesimlerinde (Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ çevreleri) yeni bir yağışlı sistemin etkisine gireceği tahmin ediliyor. 14 Ekim Perşembe günü bölgemizin batısında görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, akşam saatlerinden itibaren Edirne ve Tekirdağ'ın batı kesimlerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.'
Etkisine göstermesi beklenen kuvvetli sağanak yağışların Trakya bölgesinde 16 Ekim Cumartesi gününe kadar devam etmesi tahmin ediliyor. Kuvvetli yağışların 17 Ekim Pazar günü akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından kuvvetli yağışların meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyarılarda bulundu.
Kumru Öngün