Meslektaşları, öldürülen Akman için eylem yaptı

Edirne'de moto kuryeler bir araya gelerek, Ata Emre Akman'ın bıçaklanarak öldürülmesini protesto etti.

TAKİP ET

Balıkesir'de moto kuryelik yaparken bir eve sipariş götürdükten sonra bıçaklı saldırıda hayatını kaybeden Ata Emre Akman için Edirne'de moto kuryeler bir araya gelerek eylem yaptı.

15 Temmuz Demokrasi Ve Cumhuriyet Parkı'nda toplanan moto kuryeler, saldırıya tepki gösterirken, bir daha böyle bir olayın yaşanmaması için çağrıda bulundular.

Kuryeler, düzenledikleri eylemde, zor şartlarda çalıştıklarını ve önemsenmediklerini vurguladılar.

Basın açıklaması yapan grup hayatını kaybeden Akman için Fatiha Suresi'ni okudu ardından İlhami Ertem Caddesi, Bahriye Üçok Caddesi ve Atatürk Bulvarı üzerinde konvoy oluşturarak ilerledi.

Ailesine baş sağlığı dileyen kurye Recep Baskın, “Bu gün burada toplanmamızın amacı canice katledilen Ata Emre kardeşimiz içindir bu vesile ile ailesine ve sevdiklerine baş sağlığı diliyoruz ruhu şad olsun.” dedi.

Kurye Çağlar Eşsiz ise, bıçak darbeleri sonucu hayatını kaybeden Akman için bir araya geldiklerini belirtti.

Kuryeliğin meslek olarak sayılmadığını söyleyen Eşsiz, “Kuryelik hakkında şuna değinmek istiyorum. Kuryelik ülkemizde halen bir meslek olarak sayılmamaktadır. Bizde birer bankacı gibi, doktor gibi, bir sarraf gibi örnek veriyorum halka hizmette bulunmaktayız. Ancak, hizmette bulunduğumuz meslek, bizler dışında meslek olarak görülmüyor. Biz bu durumun bir an önce çözüme kavuşmasını ve meslek olarak sayılmasını istiyoruz.” Şeklinde konuştu.

Eşsiz, Kuryeliğin meslek olarak sayılmadığı için bazı restoran ve müşterilerden kendilerine karşı saygılı davranış görmediklerini dile getirdi.

Kuryeliğin meslek olarak sayılmasını istediklerini aktaran Eşsiz, “Biz de buradan sizler aracılığıyla devletimize bu duyuruyu yapmak istiyoruz. Kendilerinden ricamız bir an evvel meslek sayılmasını istiyoruz. Bizim tek derdimiz budur” dedi.