'Meme kanserinin riskleri, erken teşhis önemli'

Edirne'de, 1-31 Ekim Kanser Farkındalık Ayı kapsamında Kent Konseyi Kadın Meclisi üyelerine yönelik bilgilendirme eğitimi düzenlendi.

TAKİP ET

Mor Ev Atölye'de gerçekleştirilen bilgilendirme eğitimi, kadınlar tarafından büyük ilgi gördü. Eğitim sırasında Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, meme kanserinin dünyada ve Türkiye'de kadınlar arasında en sık görülen ve en fazla ölüme neden olan kanser türlerinden biri olduğunu vurguladı. Erdoğan, bu etkinliği kadınları bilinçlendirmek ve farkındalık yaratmak amacıyla organize ettiklerini belirtti.

Düzenlenen etkinlikte sunum yaparak kadınları bilgilendiren Dr. Beyza Seven, meme kanserinin riskleri, korunma yöntemleri, tarama yaşları ve erken teşhisin önemini değindi.

Eğitimlerde verilen bilgilerle birlikte ayrıca; KETEM'e randevu oluşturulması için de çalışma yaptıklarını belirten Kadın Meclisi Başkanı Ferda Erdoğan, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) biriminde ücretsiz taramalar yapıldığını ve erken teşhisle kanserin önüne geçildiğini söyledi.

Eğitimlerde kadınların bilmediği konuları da öğrenme imkânı bulduğunu dile getiren Erdoğan, Meme Kanseri Farkındalık Ayı'na dikkat çekmek ve bu konudaki duyarlılığı arttırmayı istediklerini söyledi. Kumru Öngün

KUMRU ÖNGÜN