MECLİS DAMLA SULAMAYI KONUŞTU

Edirne İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantılarının üçüncü birleşimi gerçekleştirildi. Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından hazırlanan '˜Damla Sulama Sistemleri İle Çeltik Ekimi' raporu İl Genel Meclisi üyeleriyle paylaşıldı. Raporu meclis üyelerine sunan Komisyon Başkanı Önder Cin damla sulama yöntemiyle eğimli arazilerde çeltik ekilebildiğini ve su maliyetinde yüzde 60 tasarruf sağlandığını söyledi.

TAKİP ET

Damla sulama projesi meclise sunuldu

Edirne İl Genel Meclisi Ekim Ayı toplantılarının üçüncü birleşimi Mehmet Geçmiş başkanlığında gerçekleştirildi. Toplantı bir önceki birleşime ait tutanak özetlerinin okunmasının ardından komisyon raporlarının sunumu ile devam etti.

Tarım ve Hayvancılık Komisyonu tarafından Damla Sulama Sistemleri İle Çeltik Ekimi hakkında hazırlanan rapor Komisyon Başkanı Önder Cin tarafından meclise sunuldu. Raporu meclis üyeleriyle paylaşan Komisyon Başkanı Önder Cin damla sulama yöntemiyle eğimli arazilerde çeltik ekilebildiğini ve su maliyetinde yüzde 60 tasarruf sağlandığını söyledi.

Önder Cin; 'Tarım ve Orman Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğünce 2021 yılında yürütülen '˜Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi' kapsamında tarım il müdürlüğü tarafından hazırlanarak uygulanan '˜Edirne İlinde Damla Sulama Yöntemi ile Çeltik Yetiştiriciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi' Havsa, Uzunköprü, Meriç, Keşan, Enez, İpsala ve Edirne Merkez'de olmak üzere 32 üreticimizle, 930 dekar alanda yürütülmüştür.' Dedi.

Sertifikalı tohum hibe edildi

Proje kapsamında, 20.320 kilo sertifikalı çeltik tohumu dağıtımı yapıldı. Damla sulama yöntemiyle yetiştirilen çeltikler hasat olgunluğu dönemine ulaştı. Proje ile Edirne'deki su ve toprak kaynaklarının korunması, sulama suyu masraflarının azaltılıp %60 oranında su tasarrufu sağlanması, sulama imkânı olan eğimli arazilerde çeltik ekimi yapılarak ekim alanlarımızın artırılması ve özellikle yem bitkisi ekilişi yapılan alanlarda hasattan sonra çeltik ekimi yapılarak bir sezonda iki ürün almak amaçlandı.

Filiz Uçan