LGS SINAVINA SAATLER KALDI

LGS sınavına saatler kaldı. Geçen yıl tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve 'Türkiye Birinciliği' kazanan TED Edirne Koleji Lisesi öğrencisi Oktunç Sağlam sınava girecek öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Sağlam 'Sınava girecek olan öğrenciler mutlaka zihinlerini boş bırakmalı ve odaklanmalı' dedi.

TAKİP ET

5 Haziran 2022 Pazar günü gerçekleştirilecek Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamında 8. sınıf öğrencilerine yönelik merkezi sınavını öğrenciler heyecanla bekliyor. LGS sınavı yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacak. Sözel alanda 50 sorudan oluşan birinci oturum 75 dakika, sayısal alanda 40 sorudan oluşan ikinci oturum 80 dakika olarak uygulanacaktır.

Geçtiğimiz yıl tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve 'Türkiye Birinciliği' kazanan TED Edirne Koleji Lisesi öğrencisi Oktunç Sağlam öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başarının sırrını çok çalışmak olarak ifade eden Sağlam, sınavdan bir gün önce erken yatıp uykularını almaları tavsiyesinde bulundu.

'Zaman kontrolü çok önemli'

Sınavdan önce zihni boş bırakmak gerektiğini ve odaklanmak gerektiğini vurgulayan Sağlam, 'En önemlisi de son hafta zihni rahat bırakmak, boş bırakmak ve sınava tamamen odaklanmış şekilde girmek. Sınavda dikkatli olmamamız lazım. Dışarıdan gelen ses zaten etkilenmemeliyiz. Mesela paragraf sorusunun ortasında ses geldi etkilendik ve tekrar başına dönmemiz gerekiyor. O yüzden zaman kaybediyoruz ve zaman da çok önemli bir şey. Zaman kontrolü çok önemli. Bu kısa sürede bence çok soru çözmesinler ama tabii eksikleri varsa gene soru çözmelerinde fayda var. Tekrarını yapsınlar ama eğer tamamlarsa kafalarını rahat bırakmaları daha iyi olacaktır. Uykularına dikkat etsinler, yiyecekleri yemeklerine dikkat etsinler. Midelerini bozabilecek yiyeceklerden sakınsınlar çünkü sınavdan önce en istenmeyecek şey hastalanmaktır. Sınav günü de sabah erken kalkıp bence duş alsınlar. Kahvaltıyı iyi etsinler' tavsiyelerinde bulundu.

Geçtiğimiz yıl gerçekleştirilen sınavda tam puan alarak '˜Türkiye Birinciliği' unvanını kazanan Sağlam, sınavdan önce dikkatini arttırmak için özel çalışmalar yaptığını söyledi. İki oturumdan oluşan LGS Sınavı, 05 Haziran 2022 Pazar günü yurt içi ve yurt dışı tüm sınav merkezlerinde Türkiye saati ile birinci oturum 09.30'da, ikinci oturum 11.30'da başlayacak.