Kuvvetli yağışa dikkat!

  Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmin ve Erken Uyarı merkezi raporlarına göre Trakya ile İstanbul'un Batı Kesimlerinde Yerel Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağış Bekleniyor.

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü haftalık hava tahmin raporlarına göre kuvvetli yağışın etkili olacağı konusunda uyarılarda bulunuldu.

Hava Tahmin ve Erken Uyarı merkezi uyarılarında 3 ile 6 derece mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları 28 Eylül itibariyle yerini yağışlı havaya bırakması bekleniyor.
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan uyarıda şu ifadelere yer verildi; “Marmara Bölgesi'nde 28.09.2023 Perşembe günü beklenen gök gürültülü sağanak yağışların sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli çevreleri ile İstanbul'un batısı ve Boğaz çevresinde, öğle saatlerinden itibaren Edirne çevrelerinde yerel kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Ani sel, su baskını, yıldırım yerel dolu yağışı, ani kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

EBRU YILDIZ GÜNENÇ