Kürekçiler Meriç Nehri'nden memnun

Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Türkiye Gençler Kupası'nın ikinci günü heyecan dolu müsabakalara sahne oldu. Türkiye'nin ilk ve tek doğal parkurunda kürek çeken sporcular, değerlendirmelerde bulundu. Sporcular, Meriç Köprüsü'nün gölgesinde köprü çekmekten dolayı mutlu olduklarını söyledi.

TAKİP ET

Türkiye Gençler Kupası'nın ikinci gününde sporcular parkuru deneyimlemeye devam etti.

Ön eleme müsabakalarının ardından 1.tur müsabakalarının yapıldığı turnuvada, çekişmeli eşleşmeler heyecan dolu anlara sahne oldu.

İlk gün 17 yaş altı yıldız erkekler, 17 yaş altı yıldız kadınlar ve 15 yaş altı küçük erkekler kategorilerinde yarışan 188 sporcu Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda ilk deneyimlerini yaşadı. Her bir sporcu rakibini yenebilmek için Meriç Nehri'ndeki parkurda ter döktü. Yarışlar sonunda kimisi altın, kimisi gümüş kimisi ise bronz madalya elde etti.

Yarışlarda büyük başarı elde eden ve U17 tekli kategoride birinci olarak altın madalya kazanan Galatasaray Kürek Şubesi Sporcusu Kaan Korkmaz, heyecanlı, gururlu ve mutlu olduğunu belirterek daha iyi hazırlanıp daha iyi yerlere gelmeyi hedeflediğini söyledi.

Kendisinden yaşça büyük olan sporcularla da yarışa girip onda da birinci olmaya çalışacağını belirten Korkmaz, yarış alanının yeni yapılmasına rağmen rahat ve dümdüz olduğunu ifade etti.

Parkurun ilk şampiyonu olduğunu ve altın madalya kazandığını aktaran Korkmaz, "O da benim için çok güzel bir duygu oldu. Parkur çok güzel dümdüz geldi. Yarışçıların da rakiplerimin de eline koluna sağlık. Çok zorladılar beni. Gerçekten kürek çekmek çok zor bir spor ve bunu severek yaptığında gerçekten güzel bir şeyler elde ediyorsun" dedi.

İlk kez nehirde kürek çektiğini ve parkuru çok beğendiğini ifade eden Korkmaz, diğer şampiyonalarda da birincilik elde etmeyi hedeflediğini belirtti.

Parkurun çok güzel olduğunu ve oğlunu izlerken çok heyecanlandıklarını söyleyen Kaan Korkmaz'ın Annesi Yasemin Korkmaz, birincilik elde ettikleri için gururlu ve mutlu olduklarını ifade etti. Sporcuların Tarihi dokunun altında kürek çekmesinin güzel bir anı olduğunu aktaran Korkmaz, oluşturulan parkur ve alanın hem sporcular hem de izleyiciler açısından çok güzel olduğunu dile getirdi.

Parkuru ve suyu çok beğendiklerini söyleyen Yıldız Erkekler tek çift kategorisinde ikinci olan Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Şubesi Sporcu Muhammed Eren Aykut, "Burada ilk defa yarıştık. Su, konum ve parkur çok güzel olmuş. Bu güne kadar birçok şehirde yarışlara katıldım. Buradaki doğal parkurun diğer ülkelere göre daha iyi ve uluslararası yarışlar için uygun olduğunu düşünüyorum. Güzel bir yarıştı, rakibimi tebrik ediyorum.Biraz zorlandım, zorlanmadan maç ilerlemez. Ama güzel bir deneyim oldu. Hedefim, ülkemi en iyi şekilde temsil etmek" ifadelerine yer verdi.

"Türkiye ve Avrupa şampiyonaları da bu parkurda yapılacak"

Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Sporcularından Ela Ecren Yazıcı, Edirne'ye ilk kez geldiğini ve Meriç Nehri'nde oluşturulan parkuru çok beğendiğini söyledi. Türkiye ve Avrupa şampiyonalarının da Edirne'de yapılacak olmasının güzel olacağını aktaran Yazıcı, ilk deneyimini yaşadığını ve heyecanlı olduğunu ifade etti.

Galatasaray Spor Kulübü Kürek Şubesi Sporcularından Derin Yılmaz, yeni oluşturulan bu doğal parkurda kürek çekmenin heyecan ve mutluluğunu yaşadıklarını aktardı. Parkur çalışmalarının yapıldığını duyduğunda çok merak ettiğini ve güzel bir alan olacağını düşündüğünü söyleyen Yılmaz, U-23 Avrupa şampiyonalarının da Edirne'deki bu doğal parkurda yapılacak olmasının sporcular açısından muhteşem bir fırsat olacağını aktardı.

KUMRU ÖNGÜN