Sporcular mutlu

Edirne Meriç Nehri'nde bulunan doğal kürek parkuru Türkiye Kupası'nın ardından ikinci büyük organizasyon olan 16-18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleşecek 'Gençler Türkiye Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak.

TAKİP ET

Türkiye Kürek Federasyonu tarafından Meriç Nehri'nde gerçekleştirilen Gençler Türkiye Şampiyonası için kente gelen sporcular, antrenörler ve sporcu aileleri Türkiye'nin ilk olimpik standartlardaki doğal parkurundan memnun kaldılar.

Edirne Temmuz ayında gerçekleştirilen Gençler Türkiye Kupası ve Master yarışları ile ilk kez resmi bir organizasyona ev sahipliği yaptı. Meriç Nehri doğal parkurunda ikinci büyük organizasyon için start verildi. 16 Ağustos Cuma günü saat 08.00'de eleme yarışları ile başlayan Gençler Türkiye Şampiyonası, birbirinden renkli görüntülere sahne oldu.

Sabahın ilk saatleriyle hazırlıklarını tamamlayıp suya inen sporcular tarihin gölgesinde kürek çekmenin heyecanı ile yarıştılar. Eleme yarışlarında ter döken sporcular, parkura hayran kaldı.

Meriç Nehri'ndeki doğal parkurda daha önce de kürek çektiğini söyleyen Haliç Kürek Takımı Sporcusu Tibet Topçu, "Parkuru gerçekten çok beğendim. Akıntısı ve kürek çekişi gerçekten çok rahat. Kürek için çok uygun bir parkur. Daha önce üç kez yarıştım. Farklı şehirlerde de yarışmıştım ama burası daha dalgasız ve güzel. Orada biraz dalga vardı. Oraya nazaran burası daha iyi" dedi.

Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Sporcusu Mina Çelebioğlu, "Türkiye Kupası Yarışlarında da burada yarışmıştık. Avrupa Şampiyona'sından dolayı olimpik parkur şeklinde yapıldı. Farkı ise ısınma parkuru, açıktan gidip dönmeli değil. Dokuz farklı parkur var. Isınmayı parkurda dönerek yapıyorsunuz daha sonra yan parkurlara geçiyorsunuz. Bu bence daha mantıklı. Daha rahat oluyor, karışıklık yaşanmıyor. Parkur 2 bin metre yarışlara uygun şekilde hazırlanmış ve çok güzel" sözlerini kullandı.

Temmuz ayında gerçekleştirilen yatışlarda Meriç parkurunu tecrübe etmiş olan Fenerbahçe Spor Kulübü Kürek Sporcusu Şevval Kaçmaz, Türkiye'de daha önce böyle bir parkur yapılmadığını belirti. Kaçmaz Sözlerine şu şekilde devam etti, "Daha önce de Türkiye Kupası'nda bu parkurda yarışmıştım. Türkiye Standartlarına göre çok iyi bir parkur. Parkur sayımız sıfırdan dokuza kadar oldukça geniş. Isınma yaparken hiçbir karışıklık yaşanmıyor. Türkiye'de daha önce böyle bir parkur yapılmamıştı. Çok güzel bir parkur ve ilk olimpik parkurumuz. Yarışmak için çok heyecanlıyız" "

Edirne'ye ikinci kez gelen ve bu doğal parkurda daha önce de yarıştığını belirten Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporcusu Batuhan Kayra Taş, "Türkiye Kupası'nda bu parkuru deneyimlemiştim. Etrafı ağaçlarla çevrili olduğu için rüzgardan dolayı bize fayda sağlıyor. Çok güzel bir parkur. Yeni yapıldığı için gerçekten özenle yapılmış bir parkur. Zaten Avrupa Şampiyonası da burada yapılacak. Çok heyecanlıyız" ifadelerini kullandı.

Galatasaray Spor Kulübü Kürek Sporcusu Selin Boz, "Parkurda dikkat dağıtıcı herhangi bir unsur yok. Bu da bize büyük kolaylık sağlıyor. Daha rahat odaklanabiliyoruz. Isınma parkuru da çok iyi. Bu sayede daha iyi odaklanıyoruz. Toplar belirgin ve istenilen büyüklükte" sözlerini kullandı.

16 Ağustos Cuma günü saat 08.00'da ön eleme müsabakalarıyla başlayan şampiyona 18 Ağustos Pazar günü final yarışmalarının ardından sona erecek. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar