Kurban Bayramı Öncesi Kasaplarda Hazırlıklar Tamam

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala kasaplar yoğun bir hazırlık sürecine girdi. Vatandaşların kurban etini kesecek veya kıyma yapacak olan kasaplar, gerekli tüm hazırlıklarını tamamladı.

TAKİP ET

Kasap esnafı, bayram boyunca artacak talepleri karşılamak için bıçaklarını özenle biletti ve dükkanlarını düzenledi. Kasap Aytaç Minzarlar, bayram boyunca taleplerinin yoğun olacağını belirtti.

Kasapların bu dönemde büyük bir emek harcadıklarını vurgulayan Minzarlar, bayramın yaklaşmasıyla birlikte, kasap dükkanlarında hareketliliğin artacağını iletti.

Minzarlar, kurban kesimi ve kıyma yapımı için tüm malzemelerini hazır hale getirdiklerini ifade etti.

Kurban etlerinin bozulmaması için kesimden sonra soğuyana kadar bekletilmesi, sonraki günlerde de işlenmesi için kasaplara götürülmesi gerektiğini dile getiren Minzarlar, "Eve gidilince bir masanın üzerine örtü serilerek, kurban etlerinin örtünün üzerine yayılması ve soğumasının beklenilmesi, daha sonra da buzdolabında saklanması gerekiyor. Etler taşınan kovalar veya torbalarla buzdolabına koyulursa et çok kısa bir zamanda yeşil hale dönerek tüketilemez hale gelir. Derin dondurucuya bile konulsa etler kendi sıcaklığıyla bozulmaya neden olur.” Dedi. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar