Köy yolları, karayolları standartlarında daha konforlu hale gelecek

Edirne Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri tarafından köy yollarında başlatılan sıcak asfalt çalışmalarında 100 kilometre tamamlandı. Çalışmaları yerinde inceleyen Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, geçtiğimiz yıl başlatılan köy yollarını iyileştirme çalışmalarında, toplam 200 kilometrelik yolun sıcak asfaltla kaplanmasını hedeflediklerini söyledi.

TAKİP ET

Edirne Valisi Yunus Sezer'in talimatları sonrası İl Özel İdaresi ekipleri tarafından geçtiğimiz yıl Havsa ilçesinde kurulan sıcak asfalt üretim şantiyesi, köy yollarının iyileştirilmesine büyük katkı sağlıyor.

Asfalt çalışmalarının yapıldığı Uzunköprü'nün Kurtbey ile Salarlı köyleri arasında kalan yolda incelemelerde bulunan Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci, son durum hakkında ekiplerinden bilgi aldı.

Edirne Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Eyyüp Batuhan Ciğerci,Kurtbey ile Salarlı köyleri arasındaki yolda devam eden asfaltlama çalışmalarını inceledi.

İnceleme sonrası açıklamalarda bulunan Ciğerci, hedeflerinin 2025 yılı içerisinde 200 kilometrelik yolu tamamlamak olduğunu söyledi.

"AMACIMIZ KÖY YOLLARINI DAHA KONFORLU HALE GETİRMEK"

Köy yollarını sıcak asfaltla buluşturarak daha konforlu hale getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Ciğerci, Köyleri sıcak asfaltla buluşturmak, karayolları standartlarında daha konforlu yollar yapmak hedefiyle yola çıktıklarını belirtti.

Çalışmaların aralıksız olarak devam ettiğini aktaran Ciğerci, " Ekim 2023'de asfalt plentini kurduktan sonra geçen bir yılda yaklaşık 100 kilometre sıcak asfalt yapmış bulunmaktayız. Ekiplerimiz canla başla çalışarak hedefe ulaşmak için yoğun bir çaba harcıyor. Ekibimizle gurur duyuyoruz" dedi.

"15-20 YIL BOYUNCA BİZ BU YOLLARA DÖNÜP BAKMAYACAĞIZ"

Bazı yollarda sathi kaplama yapmaları gerektiğini aktaran Ciğerci, 5-6 köyün kullandığı grup yollarını 15-20 yıl ömürlü ve dayanımı yüksek sıcak asfaltla kapladıklarını ifade etti.

Yapılan bu yollara 13 santimetre asfalt döktüklerini ve sıkıştırmayla 10 santimetre kalınlığa inen asfaltı aynı gün vatandaşların kullanımına açabildiklerini söyleyen Ciğerci, "Bu noktada sıcak asfaltın birçok avantajı var. 15-20 yıl boyunca biz bu yollara dönüp bakmayacağız. Bu yollar artık tonajlı araçlar geçse de, araç kullanımı yoğun olsa da herhangi bir sorun yaşamadan kullanabileceğimiz bir formata dönüşmüş oldu. 200 kilometrelik sıcak asfalt hedefine ulaşmak için tüm gücümüzle çalışmalarımıza aralıksız olarak devam ediyoruz " dedi.

"UZUN VADELİ YOLLAR YAPMAK PEŞİNDEYİZ"

Uzun vadeli yollar yapmanın peşinde olduklarını vurgulayan Ciğerci, "Son 1 yılda hiç durmadık. Yılın ilk 9 ayında yaklaşık 80 kilometre geçtiğimiz 2023 yılı Ekim-Aralık ayı arasında 26 kilometreye yakın yol yaptık. 2025 yılı yatırım programımızda da yine 100 kilometre sıcak asfaltı planlıyoruz. Vatandaşlarımızda, muhtarlarımız da memnun" şeklinde açıklamada bulundu.

Edirne Valiliği tarafından başlatılan çalışma ile köylerde yaşayan vatandaşların ulaşım sorunlarının çözülmesi ve köy yollarının daha modern hale getirilmesi hedefleniyor. Fahrettin Baydar

Fahrettin Baydar